Κέικ όλο σοκολάτα!

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Συνταγή για μία φόρμα κέικ 30εκ*20εκ

Υλικά:

Μίγμα Α:

210γρ νερό
150γρ ζάχαρη
20γρ μαύρο ρούμι(προεραιτικά)
30γρ κακάο
125γρ βούτυρο

Μίγμα Β:

75γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη
2 αυγά
125γρ αλεύρι μαλακό
8γρ μπέικιν

Επικάλυψη:

50γρ γάλα
10γρ γλυκόζη
200γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη

Εκτέλεση:

Για το κέικ: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά του μίγματος Α. Μόλις βράσουν, κρατάμε σε ένα σκεύος τα 175γρ του μίγματος για το τέλος,μετά το ψήσιμο. Στα υπόλοιπα υλικά του μίγματος Α, προσθέτουμε με την σειρά που αναγράφονται τα υλικά του μίγματος Β και ανακατεύουμαι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμαι και αλευρώνουμαι μία φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο μίγμα στους 175ο C για περίπου 40’. Το κέικ μας είναι έτοιμο, όταν το μαχαίρι που βουτάμε στο κέικ βγαίνει καθαρό. Αφαιρούμαι το κέικ από τον φούρνο και αμέσως το περιχύνουμε τα 175γρ του μίγματος Α που είχαμε κρατήσει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Για την επικάλυψη: Βράζουμε το γάλα με την γλυκόζη και ομογενοποιούμαι με την λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει και επικαλύπτουμε το κέικ μας.

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε και το αλεύρι με αλεύρι χωρίς γλουτένη,χωρίς να χαλάσει η γεύση του κέικ μας. Επίσης,θα πρέπει να προσέξουμε να μην είναι πολύ ζεστή η επικάλυψη σοκολάτας, γιατί αλλιώς θα τρέξει και δεν θα σταθεί πάνω στο κέικ μας. Ένα full σοκολατένιο και ζουμερό κέικ που τα παιδιά θα τρελαθούν!


Του pastry chef Γιώργου Πότση