Πώς να βγείτε καλύτεροι μέσα από την καραντίνα (Μέρος 2ο)

Έτσι θα αντιμετωπίσετε το lockdown με την εσωτερική σας δύναμη!

Καραντίνα Συμβουλές

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στο πώς θα μας βοηθήσει το ίδιο μας το σώμα να αντιμετωπίσουμε το lockdown.

Κορωνοϊος - Βγες καλύτερος/καλύτερη μέσα από την καραντίνα!

Στη συνέχεια αυτού επικεντρονώμαστε στο πώς να είσαι στην καλύτερή σου φόρμα συναισθηματικά, ψυχικά και πνευματικά κι έτσι να… βάλεις κάτω την καραντίνα όσο αυτή κι αν κρατήσει!

Σχέσεις, φίλοι, κοινότητα

Οι σημαντικές σχέσεις με καλό χαρακτήρα που παραμένουν πιστές δίπλα μας είναι σαν τα κουτάβια. Πρέπει να τους δείχνουμε συνεχώς αγάπη, χρειάζονται τον χρόνο μας και την προσοχή μας.

Κράτα την συχνότητα της ψηφιακής επαφής ίδια με αυτή που ήταν και πριν τον ιό.

Προσπάθησε να την κάνεις ενδιαφέρουσα: ποτά, παιχνίδια, δείτε μια ταινία μαζί ή ακόμη και ένα επιτραπέζιο! Μην αφήσεις τη συνάντηση να γίνει βαρετή.

Τόλμησε να εκτεθείς! Άνοιξε την καρδιά σου και μοιράσου αυτό που νιώθεις με την κοπέλα/αγόρι σου, τους φίλους, την οικογένειά σου, την ευρύτερη κοινότητα που ανήκεις. Άνθρωπος είσαι κι ό,τι αισθάνεσαι έχεις κάθε δικαίωμα να το αισθάνεσαι και είναι «ok». Οι άνθρωποι που σε αγαπάνε είναι ακριβώς εκεί για να σε στηρίξουν. 

Στόχοι για το 2021 εν μέσω καραντίνας - Κι όμως γίνεται!

Αποσύνδεση, Οχύρωση, Μάθηση

Με τη δικαιολογία της επικοινωνίας θα μπεις στον πειρασμό να κολλήσεις το κινητό στο χέρι. Πιθανά θα έχεις και κάπου να κείτεται ένα τάμπλετ και η τηλεόραση σίγουρα είναι το έξτρα μέλος της οικογένειας. Πόσα να αντέξει η ψυχούλα σου;

Αποσυνδέσου. Βάλε το κινητό σου στη σίγαση όλη μέρα, δίπλα σου το έχεις, θα το δεις έτσι κι αλλιώς. Προσπάθησε να το έχεις μακριά σου μετά τη δουλειά. Άφησε το έξω από την κρεβατοκάμαρα. Άνοιξε την τηλεόραση μόνο όταν έχεις να δεις κάτι συγκεκριμένο, όχι για να κάνεις ζάπινγκ. Μην ακούς ή δεις ειδήσεις περισσότερες από μια φορά την ημέρα.

Οχυρώσου. Δεν είσαι τραμ, πρέπει επιτέλους να σταματήσεις τον κόσμο γύρω σου να ανεβαίνει πάνω στους ώμους σου. Ναι, να είσαι συμπονετικός και υποστηρικτικός, αλλά να ξέρεις και που φτάνουν τα όριά σου ώστε να σώσεις και τον εαυτό σου. Σε χρειάζεσαι ολόκληρο για να αντιμετωπίσεις αυτή την πανδημία, όχι σε χίλια κομμάτια.

Μάθε. Ο σκηνοθέτης στο μυαλό σου χρειάζεται τόσο διασκέδαση όσο και ξεκούραση. Διάλεξε ένα νέο ευχάριστο βιβλίο, μάθε μια νέα τέχνη, ίσως μάθεις κάτι για την κηπουρική ή πώς να φτιάχνεις το δικό σου γιαούρτι στο σπίτι σου. Εξοικονόμησε χρήματα και φτιάξε στο σπίτι τα δικά σου φρέσκα καλλυντικά. Θα βγεις από την καραντίνα δείχνοντας νεότερη αλλά και θα αισθάνεσαι πιο πλούσια. Απέφυγε μόνο να φτιάξεις τη δική σου βότκα.

Φύση, Διαλογισμός, Ησυχία

Ακόμη κι αν ζεις μόνος σου, με την καθημερινή δουλειά, τα αιτήματα φιλία και τις ατελείωτες ώρες στο Netflix, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις λίγη ησυχία.

Πιστεύεις στον Θεό; Οποιονδήποτε Θεό, δεν παίζει ρόλο. Ίσως πιστεύεις ότι είμαστε κοσμική ενέργεια. Ίσως ότι δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη μέρος του ζωικού βασιλείου σε αυτόν τον πλανήτη. Ό,τι κι αν πιστεύεις, κάνε μια προσπάθεια επανασύνδεσης με αυτό. Βρες χρόνο να προσευχηθείς στον Θεό σου, να ζωντανέψεις αυτή την ενέργεια μέσα σου. Ξάπλωσε στη μέση του πάρκου και άσε τον ήλιο να σε λούσει, συγκεντρώσου στις αισθήσεις σου, τους διαφορετικούς ήχους, την αφή και την όσφρηση σου.

Διαλογισμό μπορείς να κάνεις και μέσα σε 10 λεπτά, αν δεν έχεις περισσότερο χρόνο, μπορείς να τον κάνεις παντού και μπορεί αν έχει θετική επίδραση σε:

· Στρες
· Αυτογνωσία
· Αυπνία
· Αρνητικά συναισθήματα
· Φαντασία και δημιουργικότητα
· Άσθμα
· Κατάθλιψη
· Χρόνιους πόνους
· Καρδιακά προβλήματα
· Υψηλή πίεση
· Πονοκεφάλους

Πιστεύεις ότι αυτά δεν είναι για σένα; Δοκίμασε κάτι άλλο. Βγάλε τα ακουστικά, κλείσε το τηλέφωνο, την τηλεόραση, κλείστα όλα και μείνε λίγο σε απόλυτη ησυχία.

Μείνε λίγο μόνος με τον άνθρωπο που είναι πάντα δίπλα σου και σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα: τον εαυτό σου!

Χάρης Λυμπερόπουλος
Life Coach
ahappier.life

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top