Πώς να μετατρέψεις εύκολα την αυλή σου σε παιχνιδότοπο

Έξυπνες ιδέες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά

μετέτρεψε την αυλή σου σε παιχνιδότοπο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι δύσκολο να περιορίσεις τα παιδιά στο σπίτι όταν έξω είναι ο ήλιος και σκέφτονται την θάλασσα.

Επειδή όμως καταλαβαίνουμε πως δεν μπορείς να είσαι συνέχεια έξω και θες κι εσύ να ξεκουραστείς, μαζέψαμε 6 ιδέες που μπορείς να κάνεις στην αυλή σου για να διασκεδάσουν τα παιδιά και να επικεντρωθούν σε νέες, συναρπαστικές εμπειρίες στη φύση. 

Δες μερικές ιδέες για τη δημιουργία ενός παιχνιδότοπου στον εξωτερικού χώρου από τη Zahra Kassam, Ceo και Founder του Monti Kids:

Γρήγορα tips για νικήσεις τον καύσωνα και ό, τι σε τσιτώνει

1. Φτιάξτε έναν μικρό κήπο

Από βότανα και λουλούδια, μέχρι λαχανικά ή ακόμα και δέντρα, η κηπουρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά να εκτιμήσουν τη φύση, να την αγαπήσουν και να μεγαλώσουν το ολόδικό τους φυτό.

“Η κηπουρική είναι ένα θαυμάσιο μάθημα για τη δύναμη της φύσης, αλλά και για την υπομονή και τη φροντίδα”, λέει η Kassam.

 

2. Δώστε πρόσβαση σε νερό

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω της εξερεύνησης και της εμπειρίας και το νερό είναι το τέλειο εργαλείο για εξερεύνηση. Ακόμη κι ένα απλό ποτιστήρι για να γεμίζει, να παίζει, ή να ποτίζει τα φυτά του, φέρνει αστείρευτη διασκέδαση και δροσιά στον ήλιο!
“Μπορείτε επίσης να ενθαρρύνετε την εξερεύνηση του νερού με έναν εύκαμπτο σωλήνα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ή ακόμα και μια κανάτα νερού που ξαναγεμίζει από εσάς“, λέει η Kassam.

3. Παίξτε στην άμμο

Ένας χώρος με άμμο και κουβάδες, φτυάρια και φορτηγά είναι επίσης ιδανικός για διασκέδαση και μάθηση. “Αφήστε τα παιδιά να καλλιεργήσουν την επιθυμία τους για τις κατασκευές και τη δημιουργικότητά τους“, λέει η Kassam.

4. Δημιουργήστε μια κουζίνα με… λάσπη

Θα το ακούσεις ως messy ή sensory play και πρόκειται για το αισθητηριακό παιχνίδι, δηλαδή αυτό που εγείρει όλες τις αισθήσεις του παιδιού με τη μόνη διαφορά ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται λερώνουν!

“Ξέρω πως η λάσπη ακούγεται λίγο περίεργη επιλογή και μάλλον είναι κάτι που θα θέλατε να αποφύγετε, αλλά είναι υπέροχο να δημιουργήσετε ένα χώρο όπου “όλα μπορούν να συμβούν“, λέει η Kassam. “Βάλτε νερό και άμμο μαζί και φτιάξτε ένα εξαιρετικό θεμέλιο για κατασκευές, ανακάτεμα, σκούπισμα, μαγείρεμα και όλα όσα μπορούν να γίνουν σε μια…κουζίνα!“.

5 πράγματα που παρατηρούν οι άντρες σε κάθε γυναικεία εμφάνιση

5. Ενθαρρύνετε το παιχνίδι με κινητικά παιχνίδια

“Παιχνίδια που τα σπρώχνεις, οδήγηση με αυτοκίνητα, μεγάλα φορτηγά, τσουγκράνες, καροτσάκια, μπάλες και τσουλήθρες ή σανίδες ισορροπίας είναι ιδανικά για την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων. Αν έχετε το χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε και “θέσεις στάθμευσης” με ταινία ή γραμμές κιμωλίας" αναφέρει η Kassam.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top