Θέλεις να νιώσεις καλύτερα; Κάνε μία βόλτα στο δάσος

Βελανιδιές, χαρουπιές και πλατάνια θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Ακούω και υπακούω στις συμβουλές των ειδικών. Κι αφού μια μικρή, μοναχική  βόλτα στη φύση, μας την επιτρέπουν, ε ναι,  θα την κάνω. Στον Υμηττό. Ένα βήμα από την Πανεπιστημιούπολη, κοντά στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Σ' ένα μικρό παραδεισάκι. Θα πάω με τα πόδια ως εκεί. Φορώντας τη μάσκα και τα γάντια μου. Για να πάρω μια ανάσα  απ'όλο αυτό το μούδιασμα των ημερών που ζούμε.

Πώς να γεμίσεις τον χρόνο σου στο σπίτι

Πεύκα, κυπαρίσσια, αμυγδαλιές, βελανιδιές, χαρουπιές, ελιές, πλατάνια. Δεν χορταίνει το μάτι  πράσινο. Το αισθητικό δάσος  στη μοναδικότητα του. Δημιούργημα μιας γυναίκας! Της Καίτης Αργυροπούλου. Μιας Ελληνίδας, γεννημένης στην Αίγυπτο, που επιστρέφοντας, με τον πρέσβη σύζυγο της, από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τη δεκαετία του '60, βλέποντας σε μια επίσκεψη της στον Υμηττό την ερειπωμένη, εγκαταλελειμμένη Μονή της Καισαριανής και την κατεστραμμένη γύρω φύση, αποφασίζει να αφοσιωθεί και να κάνει σκοπό της ζωής της το να ζωντανέψει αυτό το "κομμάτι" της πόλης.

Μαγικό το "Αισθητικό Δάσος". Θα γυρίσω σπίτι με...άλλο αέρα.

Και θα  συνεχίσω να τηρώ (ευλαβικά) το "Μένουμε Σπίτι". Μια βόλτα για να πάρει αέρα το μυαλό και η ψυχή, "επιτρέπεται" από τους ειδικούς. Κάνε την κι εσύ αυριο, σαν μικρό διάλειμμα.

Συντάκτης: Λένα Γρηγορίου

Πηγή:allyou.gr