Κατηγορούν τον υποψήφιο βουλευτή και δημοσιογράφο Β. Χήτο ότι τα «έπαιρνε» από την ΕΥΠ

Έξαλλος ο αστυνομικός συντάκτης απειλεί με μηνύσεις

Σάλος έχει προκληθεί από δημοσίευμα του σημερινού Ελεύθερου Τύπου που κατηγορεί τον γνωστό αστυνομικό συντάκτη Β. Χήτο ότι ήταν έμμισθος της ΕΥΠ.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος στο Ν. Ιωαννίνων με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» έπαιρνε μισθό από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, φέρνοντας στο φως και μια απόδειξη πληρωμής που φέρει την υπογραφή του διοικητή της ΕΥΠ, Κ. Μπίκα και του ίδιου του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δημοσιογράφος πήρε 30.000 ευρώ από την ΕΥΠ που αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ μηνιαίως και η είσπραξη του ποσού έγινε στις 10 Ιανουαρίου 2012.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, η αποκάλυψη αυτή έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ο οποίος επαναλαμβάνει συνεχώς ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δε θα δεχτούν ποτέ τίποτε κάτω από το τραπέζι, είτε σε βαλιτσάκια, είτε σε πακετάκια.

Το star.gr επικοινώνησε με τον Β. Χήτο, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι. Αυτή δεν είναι η υπογραφή μου. Είναι αδιανόητο και δεν ξέρω ποιος έχει πλαστογραφήσει τέτοιο έγγραφο. Και το χειρότερο; Συνάδελφοι, δημοσιογράφοι από μεγάλη εφημερίδα δεν μπήκαν στον κόπο να το ελέγξουν. Μάλιστα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος μίλησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Κ. Μπίκα, οι οποίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός. Το μόνο που κατάφεραν οι συκοφάντες μου ήταν να με βγάλουν βουλευτή στα Γιάννενα πριν την ώρα μου», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα ανέβασε και video στο YouTube στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, φωτογραφίζει ως υπεύθυνο για το δημοσίευμα τον σημερινό εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ και πρώην διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου Γ. Μιχελάκη.

Η απάντηση της ΕΥΠ στο δημοσίευμα:

"Η χρηματική απόδειξη στην οποία αναφέρεται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με τίτλο «Έμμισθος της ΕΥΠ, υποψήφιος Βουλευτής» και κατά την οποία η ΕΥΠ φέρεται να έχει δώσει 30.000 ευρώ στο δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χήτο είναι καθ’ ολοκληρία πλαστή και κατασκευασμένη. Συνακόλουθα δε, το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας διαψεύδεται στο σύνολό του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Εντός της ημέρας, ο Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές κινήσεις.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα όφειλε να είχε διασταυρωθεί από την εφημερίδα, πριν από τη δημοσίευσή του".

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top