Επιστολή Γ. Κουρή στους εργαζόμενους του Alter

Ποια λύση προτείνει για το κανάλι

Πρόταση σε 250 εργαζόμενους στο Alterνα αποχωρήσουν οικειοθελώς, με τη μορφή εθελουσίας, παίρνοντας τα 5 εκ. ευρώ (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις) και όσοι μείνουν να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται με το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, έκανε η πλευρά Κουρή στους εργαζόμενους του καναλιού. Διαφορετικά επισημαίνει ότι δεν έχει νόημα η υπαγωγή στο άρθρο 99 και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση άλλων διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα.

Η επιστολή του Γ. Κουρή

Η οικογένεια Κουρή σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του Alter Channel, προκάλεσε χθες το απόγευμα συνάντηση – συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο πλευρών και των δικηγόρων τους.

Οι προτάσεις της οικογένειας Κουρή, η οποία με χίλια ζόρια κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος προς τιμή του αρνήθηκε να δεχθεί την εξασφάλιση του με την υποθήκευση σημαντικού ακινήτου που του προσφέρθηκε, απορρίφθηκαν χωρίς καμία αντιπροσφορά από τους εργαζομένους.

Ύστερα από αυτό η οικογένεια Κουρή, η οποία κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκάμηνου έχει διαθέσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ δικά της χρήματα, καλεί για τελευταία φορά τους εργαζομένους να συμβάλουν στη σωτηρία του καναλιού και την εξυγίανση της λειτουργίας του.

Και επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να σέρνεται, οι σχετικές προτάσεις ισχύουν μόνο για 48 ώρες από σήμερα 22/12/11 και ώρα 20:00.

Είναι προ��ανές ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει νόημα η συνέχιση της διαδικασίας του Άρθρου 99 και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση των άλλων γνωστών διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, γεγονός που θα οδηγήσει το κανάλι σε πτώχευση οπότε θα χαθούν τα πάντα μαζί με τις σχετικές συχνότητες οι οποίες θα περάσουν στο κράτος.

Και δύο σημαντικές παρατηρήσεις:

α) Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες στο σύνολό τους σχεδόν αποδέχθηκαν την κεφαλαιοποίηση των χρεών μας.

β) Για το σημερινό κατάντημα του καναλιού δεν υπάρχει καμία απολύτως δική μας ευθύνη γιατί ούτε συμμετείχαμε ενεργά στη Διοίκηση ούτε και ασκήσαμε ποτέ Διαχείριση στην εταιρία.

Επομένως όσοι, δολίως και συκοφαντικά ισχυρίζονται το αντίθετο, να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν στα ποινικά και αστικά δικαστήρια.

Τέλος, δηλώνουμε ότι μετά την παρέλευση του 48ωρου αποδεσμεύουμε όλα τα πρωτοκλασάτα και ηγετικά στελέχη του Alter, χάρη στα οποία το κανάλι είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην ενημέρωση, τους ευχαριστούμε θερμά που περίμεναν τόσους μήνες γιατί είχαν πιστέψει την προσπάθεια μας για την επαναλειτουργία του σταθμού και είναι πλέον ελεύθεροι να διαπραγματευτούν την επόμενη εργασία τους.

Γιώργος Α. Κουρής

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 100 εργαζόμενοι του Alter είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού καναλιού kontra και διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, ενώ παραλλήλως σχεδίαζαν και τις επόμενες κινήσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top