Στο χείλος του γκρεμού η ”Ελευθεροτυπία”

Θα κρατηθεί η ιστορική εφημερίδα;

Στο χείλος του γκρεμού η ”Ελευθεροτυπία”

«Έκπληκτοι» δηλώνουν οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» από την πρόθεση της ιδιοκτησίας να κάνει αίτηση για υπαγωγή της Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ στο άρθρο 99.

Με άρθρο τους, που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της σημερινής «Ελευθεροτυπίας» οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στη Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ άκουγαν χθες, φθάνοντας στο γραφείο, το νέο: Η επιχείρηση προτίθεται να προσφύγει στο άρθρο 99. Να κηρύξει ουσιαστικά πλήρη στάση πληρωμών, διαλύοντας και τις τελευταίες ελπίδες των εργαζομένων ότι θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και θα έκανε αυτό που όφειλε: την καταβολή τουλάχιστον του Δώρου των Χριστουγέννων κι ενός μέρους των οφειλών, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν ήδη οι εργαζόμενοί της εξαγγείλει, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους».

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ξεκινούν από σήμερα 48ωρη απεργία ζητώντας να τους καταβληθούν οι μισθοί από τον Αύγουστο έως και τον Νοέμβριο και τονίζουν:

«Η “Ελευθεροτυπία” είναι οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι υπόσχονται να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή. Όχι όμως για να γίνονται επιχειρηματικά παιχνίδια στην πλάτη τους. Αλλά για να συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο με την ευσυνειδησία που δείχνουν για χρόνια, καθώς και τους τελευταίους δύο δύσκολους μήνες, σεβόμενοι την παράδοση μιας εφημερίδας που ήταν πάντα ανοιχτή στο διαφορετικό».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top