Στρατιωτικοί συντάκτες για τις δηλώσεις Μπεγλίτη: «άθλιες συκοφαντίες»

Τους είχε αποκαλέσει “delivery boys”!

Στρατιωτικοί συντάκτες για τις δηλώσεις Μπεγλίτη: «άθλιες συκοφαντίες»

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση των στρατιωτικών συντακτών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα όσα συκοφαντικά ισχυρίστηκε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και απλός πλέον βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού SKAI.

Οι δημοσιογράφοι του στρατιωτικού ρεπορτάζ καλούν την ΕΣΗΕΑ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή τους.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Με έκπληξη, που εξελίχθηκε σε οργή, ακούσαμε τον τέως υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη, να κατηγορεί ανοιχτά, διαπιστευμένους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσιογράφους, ότι παίζουν «παιχνίδια συμφερόντων» με το αζημίωτο.

Οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Κορινθίας, σε συνέντευξή του στις 14/11/2011, στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI, ήταν επί λέξει : «Κατήργησα τις απόρρητες δαπάνες εκατομμυρίων της στρατιωτικής ηγεσίας. Ξέρετε, ότι είχε την ευκαιρία η στρατιωτική ηγεσία να κάνει «παιχνίδι» - και το λέω πολύ καθαρά - με συναδέλφους σας δημοσιογράφους, με ντελίβερι μπόις, δημοσιογράφους διαμεσολαβητές, στον ευρύτερο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όχι στις προμήθειες, αλλά στις αγορές βιβλίων, στην προνομιακή σχέση… Ορισμένοι δημοσιογράφοι, διαπιστευμένοι στο υπουργείο, με περιοδικά ιλουστρασιόν, γίνανε ουσιαστικά οι διαμεσολαβητές διαφόρων συμφερόντων. Προσπάθησα όλα αυτά να τα κόψω, να τα τσακίσω…».

Είναι σαφές ότι οι καταγγελίες του κ. Μπεγλίτη, αφού δεν συνοδεύτηκαν από συγκεκριμένα ονόματα, αποτελούν κοινές και άθλιες συκοφαντίες και θίγουν κατάφωρα όλους εμάς τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να καταγγείλουμε το βουλευτή Κορινθίας για τα όσα συκοφαντικά εκστόμισε και τον καλούμε, εάν δεν μπορεί να πει ονόματα και να αποδείξει τα όσα λέει, καλύτερα να σιωπά.

Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να προβεί σε όλες τις δέουσες νομικές και άλλες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί απάντηση στις έωλες καταγγελίες, αλλά και να λάμψει η αλήθεια.

Την επιστολή υπογράφουν οι Στρατιωτικοί Συντάκτες:

Ευθύμιος Πέτρου (ΕΣΤΙΑ)

Γιώργος Τσακίρης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Πάρις Καρβουνόπουλος (ΑΝΤΕΝΝΑ-REAL)

Κώστας Συμεωνίδης (STARCHANNEL-ΑΥΡΙΑΝΗ)

Άλκης Μαλλίδης (ΕΡΤ)

Αντρέας Κούτρας (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)

Δήμος Βερύκιος (ΕΘΝΟΣ-ALPHAT.V.)

Άγγελος Αθανασόπουλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Γιάννης Κοκκινίδης (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ)

Ηλίας Νταλούμης (ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ)

Πέτρος Τρουπιώτης (ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ)

Πασχάλης Κορωναίος (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Μάνος Ηλιάδης (ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ)

Λεωνίδας Μπλαβέρης (ΤΗΛΕΑΣΤΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ)

Χρήστος Καπούτσης (ΑΘΗΝΑ 9.84 – BLUESKY)

Κωνσταντίνος Γιανναράκος (ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

Ιωάννα Ηλιάδη (ΕΘΝΟΣ)

Δημήτρης Μανακανάτας (REMOVEBEFOREFLIGHT)

Σάββας Βλάσσης (ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ)

Μάκης Παπαγεωργίου (ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Δείτε τις δηλώσεις Μπεγλίτη που προκάλεσαν την αντίδραση των στρατιωτικών συντακτών...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top