Θύελλα αντιδράσεων για το reality του Channel 4

Σάλος για τα όσα δείχνει το Go Greek for a week

Θύελλα αντιδράσεων για το reality του Channel  4

Χαμός έχει γίνει από το reality του Channel4 «Go Greek for a week» που ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσιάζει τους Έλληνες, σαν κάτι τεμπέληδες που το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα κάνουν τη ρεμούλα.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που βγήκε η παραγωγή της εκπομπής για να απολογηθεί.

«Η ιδέα φιλοδοξεί να ενημερώσει τους Βρετανούς τηλεθεατές για την ελληνική νοοτροπία, αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο reality δημιουργήθηκε για να εξηγήσει με διασκεδαστικό τρόπο τις πολιτικές και οικονομικές πτυχές της κρίσης στην Ελλάδα με μια γλώσσα κατανοητή στο ευρύ ακροατήριο», λέει η παραγωγή.

Αλλά και που το λέει, δεν μπορεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

«Οι Εγγλέζοι δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό βίωμα. Το αντιλαμβάνονται επιδερμικά, μέσα από τα reality που είναι κατάπτυστα προσπαθούν να διαπομπεύσουν τους Έλληνες. Οι Αγγλοσάξονες είναι άλλης λογικής. Οι Έλληνες έχουμε άλλο πολιτισμό, άλλες καταβολές. Κουβαλάμε άλλα πράγματα, δεν μπορούν να μας αγγίξουν μ’ αυτά που κάνουν», δήλωσε ο Γ. Ζουγανέλης στην εκπομπή «Μίλα», ενώ οργισμένη ήταν η αντίδραση και της Κατερίνας Τσάβαλου.

«Φυσικά και δεν μου άρεσε καθόλου, . Έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα. Σίγουρα με νευρίασε πάρα πολύ που το είδα και ένιωσα ότι με προσέβαλε σαν Ελληνίδα. Είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη», είπε.

Στους Άγγλους όμως τα… έχωσε και η Βάνα Μπάρμπα.

«Προσβάλλει κάθε Έλληνα, αλλά το χειρότερο είναι ότι οι Άγγλοι πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να μας αφήσουν ήσυχους. Ότι και να κάνουμε, ακόμα και το χειρότερό μας εαυτό δεν μπορούν να μας φτάσουν ποτέ. Είναι άνθρωποι που έρχονται και ξεσαλώνουν με το χειρότερο τρόπο στα ελληνικά νησιά, με ένα ζωώδη τρόπο, καμία σχέση με ανθρώπινη συμπεριφορά και τολμούν να μας κρίνουν», τόνισε.

Μέχρι και μια Ελληνίδα δημοσιογράφος στη Βρετανία, έστειλε επιστολή στο Channel 4 ζητώντας να σταματήσουν αμέσως την προβολή του reality και να ζητήσουν αμέσως δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες.

Οι Βρετανοί πάλι απαντούν: «Δε θέλουμε να σας προσβάλουμε. Οι έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται από τις πολιτικές αποφάσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top