«Να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στην επιβίωση της Ελευθεροτυπίας»

Η απάντηση των συντακτών στα προβλήματα του εντύπου

«Να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στην επιβίωση της Ελευθεροτυπίας»

500 άτομα συμμετείχαν στην γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι είναι πάνω από τρεις μήνες απλήρωτοι, ενώ την δραματική κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο η αρνητική εξέλιξη που είχε η απόφαση των τραπεζών να μην χορηγήσουν νέο δάνειο στην Ελευθεροτυπία.

Με εκτενές άρθρο τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας και μετά από εκτενή αναφορά στα οικονομικά προβλήματα του ιστορικού εντύπου, προτείνουν την δική τους λύση στο πρόβλημα: Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ποια είναι λοιπόν η λύση;


Μα να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους αυτά τα προβλήματα. Οι ελπίδες μας παραμένουν ακέραιες, γιατί παρά το μαύρο κλίμα που περιγράψαμε παραπάνω, συνεχίζουμε να πιστώνουμε την ιδιοκτησία της «Ε» με έλλειψη επιχειρηματικού ή πολιτικού δόλου.

1. Είναι αυτονόητο το αίτημα των εργαζομένων να χρησιμοποιηθεί μικρό μέρος του κεφαλαίου αυτού που έχει "επιστραφεί" για να δοθεί λύση στο άμεσο πρόβλημα της εταιρείας. Δεδομένου ότι, αντίθετα από ό,τι συμβαίνει συνήθως στις Α.Ε., η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών της Χ.Κ.Τ. βρίσκεται στα χέρια δύο προσώπων, αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό.

2. Να εγκαταλειφθεί το business plan - φάντασμα και να αναζητηθούν με τη συμμετοχή των εργαζομένων οι όροι επιβίωσης της «Ε».

3. Να αποκατασταθεί ο πλουραλιστικός δημοσιογραφικός χαρακτήρας της εφημερίδας με την κατάργηση των πολιτικών αποκλεισμών και των προσωπικών στρατηγικών.

4. Αναγκαίος όρος για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω είναι να αναλάβουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων άμεσα την οικονομική διαχείριση αλλά και τη δημοσιογραφική διεύθυνση του εντύπου.

Κάτω απ’ αυτούς τους όρους οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την επιβίωση της «Ε».

Αλλιώς, η Χ.Κ.Τεγόπουλος δεν θα ξεχωρίζει σε τίποτα από τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, στις οποίες ευημέρησαν τα αφεντικά και βρέθηκαν στο δρόμο οι εργαζόμενοι».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top