Λέχου - Μάινας μιλούν για το «Νησί»

Όλες οι λεπτομέρειες για το το φιλόδοξο σήριαλ του Mega

Λέχου - Μάινας μιλούν για το «Νησί»

Την πρώτη τους συνέντευξη παραχώρησαν ο Στέλιος Μάινας και η Κατερίνα Λέχου ως πρωταγωνιστές της σειράς «Το Νησί», στην οποία ποντάρει πολλά το Mega την προσεχή σεζόν. Πρόκειται για την μεταφορά στη μικρή οθόνη του βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ με 2.000.000 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 185.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Το βιβλίο εκδόθηκε στην Αγγλία το 2005, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2007, έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες και μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίως.

«Ο Γιώργης που υποδύομαι είναι ένα τραγικό πρόσωπο, ένας τραγικός ήρωας, πάσχων και παθών», λέει ο Στέλιος Μάινας στον Bασίλη Μπουζιώτη του TV Ζάπινγκ. «Είναι ο βαρκάρης που μεταφέρει τους λεπρούς από την Πλάκα απέναντι στην Σπιναλόγκα – βαρύ το φορτίο του, σαν αυτό του βαρκάρη που πετά τις ψυχές στον Άδη. Πόσο δε όταν έρχεται η ώρα να περάσει απέναντι και την ασθενή γυναίκα του και την κόρη τους».

Όπως εξηγεί ο Στ. Μάινας, είναι «ένας πολυδιάστατος αλλά και πολυεπίπεδος δραματικός ρόλος που με κέντρισε από την αρχή. Είναι δώρο για εμένα αυτός ο υπέροχος ρόλος, όπως είναι δώρο για το τηλεοπτικό κοινό μια τέτοια σειρά. Πολυπρόσωπη, πολυδάπανη, μα κυρίως με ψυχή φτιαγμένη».

Ανάλογα τονίζει και η Κατερίνα Λέχου. «Επιβάλλεται να γίνονται τέτοιες σειρές που ανεβάζουν τον... πήχη, που δεν γυρίζονται στους τέσσερις τοίχους ενός σκηνικού, που έχουν υψηλά στάνταρ, που βασίζονται σε ένα μπεστ σέλερ όπως της Χίσλοπ, που φτιάχνονται με φροντίδα, προσοχή και μεράκι. Εμείς ζούμε τώρα οκτώ μήνες στην Κρήτη, απόλυτα αφοσιωμένοι στο... στοίχημά μας. Ξέρεις τι άλλο θεωρώ σημαντικό; Ότι η σειρά είναι ένας ύμνος στην αγάπη και στην ελπίδα για ζωή. Οι ήρωες βιώνουν δράματα, αλλά παλεύουν, μάχονται να κρατηθούν όρθιοι στα πόδια τους και να προχωρήσουν μπροστά. Σε μια εποχή που όλα είναι δύσκολα, χρειάζεται ένα μήνυμα καρδιάς και ουσίας!».

Όπως τονίζει η Κατερίνα Λέχου, «η Ελένη, που υποδύομαι – και ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα – είναι ένα δραματικό πρόσωπο. Αρρωσταίνει από τη λέπρα, αφήνει τον άντρα της και τις κόρες της πίσω, αφήνει τους μαθητές της στο σχολείο που δίδασκε και, περνώντας στη Σπιναλόγκα, συνεχίζει να δίνει τους αγώνες της – διδάσκει στο εκεί σχολείο, βαδίζει μπροστά».

Όλο το καστ του σήριαλ βρίσκεται εκεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Την διασκευή του τηλεοπτικού σεναρίου έχει αναλάβει η Μιρέλα Παπαοικονόμου, την όλη επίβλεψη κάνει πάντα η ίδια η Βικτόρια Χίσλοπ ενώ συνολικά στο «Νησί» εμφανίζονται 120 ρόλοι και στα γυρίσματα συμμετέχουν πάνω από 500 βοηθητικοί ηθοποιοί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top