Απάντηση Παναγόπουλου για τα μπόνους

Τι λέει η ΕΡΤ στην ανακοίνωση της

Για συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του έργου που συντελέστηκε την πενταετία 2004-2009 στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η οποία «υποκρύπτει σαφώς πολιτικές σκοπιμότητες» και «έφτασε σήμερα στην χυδαιότερη μορφή της» κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και νυν διευθύνων σύμβουλος στον ΣΚΑΪ Χρήστος Παναγόπουλος.

Αφορμή για την δήλωση αυτή είναι η ανάρτηση με απόφαση του σημερινού Δ.Σ .της ΕΡΤ της λίστας με τα μπόνους που έλαβαν 170 εργαζόμενοι την περίοδο 2006-2008 (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, στελέχη διοίκησης, μάρκετινγκ κλπ). Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτηρίζει «καθ’ όλα νόμιμες» τις πρόσθετες αμοιβές και υποστηρίζει ότι η ενέργεια αυτή «παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα», «παραποιεί την αλήθεια και καλλιεργεί καθεστώς προγραφών» και «προσβάλλει προσωπικότητες και τον επαγγελματισμό ανθρώπων υπονομεύοντας την δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Ο κ. Παναγόπουλος τονίζει ότι «η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων αμοιβών έχει ερευνηθεί και κριθεί το 2007 από την εισαγγελική αρχή -κατόπιν καταγγελιών και πάλι τότε- ως απολύτως νόμιμη διαδικασία» και επισημαίνει ότι «ορισμένες από τις πρόσθετες αμοιβές που δόθηκαν προβλέπονταν σε συμβάσεις στελεχών της ΕΡΤ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2002».

Ο κ. Παναγόπουλος τονίζει ότι «την πενταετία που είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια». Προσθέτει ότι «η στρατηγική που χαράχτηκε και ακολουθήθηκε αυτά τα 5 χρόνια βοήθησε δραστικά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να γίνει ανταγωνιστική και αξιόπιστη σ�� επιδόσεις και έσοδα».

Τέλος, αναφέρει στην δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και νυν διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σκάι: «Επί πολλούς μήνες παρέμεινα σιωπηλός όχι επειδή δεν είχα επιχειρήματα, αλλά διότι ανέμενα ότι οι επιθέσεις εντάσσονταν στο πλαίσιο των εντυπώσεων μιας κυβερνητικής αλλαγής. Ξεπεράστηκαν όμως όλα τα όρια. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη».


Σε ανακοίνωση-απάντηση, εξάλλου, στα λεγόμενα του κ. Παναγόπουλου, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι η γνωστοποίηση των bonus έγινε τώρα και όχι τότε που δόθηκαν, αλλά και το γεγονός ότι στον ισολογισμό της ΕΡΤ για το έτος 2009 οι συσσωρε��μένες ζημίες της εταιρείας υπερβαίνουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ, οι δε ζημίες μόνον του 2009 ανέρχονται σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύουν την αδυναμία αλλά και την ανακολουθία των όσων αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγόπουλος περί διαφάνειας, καλής διοίκησης και θετικών πρόσημων στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας».


Πρώτη Καταχώρηση: 13/08/2010 - 14.00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top