Στην δημ��σιότητα τα μπόνους στην ΕΡΤ

Αναρτήθηκε ονομαστικός κατάλογος για τα έτη 2006-2008

Ονομαστικός κατάλογος με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της ΕΡΤ στους οποίους είχαν καταβληθεί μπόνους κατά τα έτη 2006-2008 αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης μαζί με τα ποσά που έχει λάβει κάθε ένα από αυτά τα στελέχη και τους υπαλλήλους, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ στις 2 Αυγούστου και έπειτα από εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού. Ο κατάλογος αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αν και η ΕΡΤ απέστειλε ανακοίνωση σχετικά με την ανάρτηση των ονομάτων και των μπόνους, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα με δελτίο Τύπου ή μέσω ίντερνετ τις σχετικές λίστες στους συντάκτες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, αφού, όπως επισημάνθηκε, αυτό δεν καλυπτόταν από τον κανονισμό της εταιρείας.

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Α. Μπουρδάρας, στο πόρισμά του ανέφερε ότι την περίοδο 2006-2008 είχαν δοθεί ως μπόνους 2.329.867 ευρώ, ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις χορήγησής τους. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το μεγαλύτερο ποσό, ύψους 93.200 ευρώ δόθηκε σε εντεταλμένο σύμβουλο για τον «καλό συντονισμό» των τομέων τους οποίους επόπτευε. Για τους ίδιους λόγους, δόθηκαν επίσης σε εντεταλμένο σύμβουλο άλλες 77.000 ευρώ, ενώ 68.650 ευρώ δόθηκαν σε δύο δόσεις σε στέλεχος της ραδιοφωνίας για την εύρυθμη λειτουργία των τομέων ευθύνης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους εργαζομένους στην ΕΡΤ όταν πληροφορήθηκαν την ανά��τηση των καταλόγων προσέφυγαν στη διοίκηση λέγοντας ότι οι ίδιοι δεν γνώριζαν πως θα έπαιρναν μπόνους, ενώ αρκετοί διαμαρτύρονται με την δημοσιοποίηση των στοιχείων θέτοντας ζήτημα παραβίασης Προσωπικών Δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι επίκειται γη δημοσιοποίηση και άλλου καταλόγου με τα μπόνους που δόθηκαν από το 2009 ως τον Απρίλιο του 2010, αλλά αυτά θα αναρτηθούν μετά τον Σεπτέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top