Οι δράκοι, τα φίδια, τα ονόματα, η κινητικότητα και το link της ΕΡΤ

Τι βγαίνει από το στόμα ενός anaconda

Μέρες τώρα η δημοσιογραφία έχει απολέσει κάθε έννοια αξιοπιστίας και εγκυρότητας. Είναι τέτοια η ανάγκη για να υπάρξει μια αποκλειστική είδηση ή έστω μια πληροφορία, που δυστυχώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι πέφτουν σε λάθη και σφάλματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γίνεται με σκοπό, αλλά πάνω στην βιασύνη για ενημέρωση.

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι πέφτουν «δράκοι» και «φίδια» - όπως ονομάζουμε τις κάλπικες πληροφορίες – εδώ και αρκετά 24ωρα. Όλα ξεκίνησαν με την ονοματολογία του νέου πρωθυπουργού. Και φτάσαμε μέχρι σήμερα όπου οι δημοσιογράφοι έξω από το προεδρικό μέγαρο στην προσπάθεια τους να δώσουν μια πληροφορία άρχισαν να λένε ότι έρχεται ο κύριος Παπαδήμος από λεπτό προς λεπτό, κάποιοι άλλοι ότι υπάρχει κινητικότητα και κάποιος τρίτος να λέει ότι τον είδε κιόλας.

Άλλο παράδειγμα το BAN εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ. Μόλις το είδαν οι δημοσιογράφοι άρχισαν να λένε ότι σε λίγο θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, διότι με αυτό το 8 καμερο ΒΑΝ γίνονται πάντα οι ορκωμοσίες.

Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι αδέρφια. Όσο είναι αυτό δυνατόν, γιατί πιστεύουμε ότι οι παλινωδίες και η προχειρότητα στις κινήσεις των πολιτικών ηγεσιών προκάλεσαν όλη αυτή την κατάσταση και την παραπληροφόρηση. Κι έτσι αντί για φιδάκια, φτάσαμε όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι να βγάζουμε από την κοιλιά μας ολόκληρα «ανακόντα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top