Κρίθηκε επικίνδυνη και ξηλώθηκε η τηλεοπτική Σπιναλόγκα

Στα σκουπίδια κατέληξε το «Νησί»!

Κρίθηκε επικίνδυνη και ξηλώθηκε η τηλεοπτική Σπιναλόγκα

Από το ζενίθ στο ναδίρ το «Νησί», που μπορεί να ήταν η πλέον πολυδάπανη τηλεοπτική παραγωγή στην Ελλάδα, αλλά τα σκηνικά της κατέληξαν στα σκουπίδια, καθότι θεωρήθηκαν επικίνδυνα και παρά το ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών.


Τα σκηνικά που επιμελήθηκε ο Αντώνης Χαλκιάς και μετέφεραν μέσω της μικρής οθόνης την ζωή και το κλίμα της Σπιναλόγκα δεν υπάρχουν πια. «Έπρεπε να απομακρυνθούν γιατί θεωρήθηκαν επικίνδυνα», λέει ο δήμος, ενώ ο δημιουργός τους επισημαίνει στην «Espresso» πως για να αντέξουν στον χρόνο θα έπρεπε να εμποτιστούν με λάδι, κάτι που γνώριζαν οι αρμόδιοι.

Οι καμάρες από γύψο, οι προσόψεις σπιτιών και ό,τι μας θύμισε την ιστορία εκείνης της εποχής κατέληξε στα σκουπίδια, αφήνοντας τα κτίρια με τον σοβά που σε τίποτα δεν θυμίζει την Πλάκα και την Άνω Ελούντα γενικότερα.


«Δεν έχω κάποιο λόγο να κλαίω και να λυπάμαι για ένα σκηνικό που έφυγε, μιας και η λογική των σκηνικών είναι για να φεύγουνε και να μένουνε στη μνήμη των ανθρώπων και την ψυχή τους», λέει στην εφημερίδα ο Αντώνης Χαλκιάς.


Ο Γιάννης Στάνκογλου, που πήρε μέρος στο «Νησί», δεν έκρυψε την λύπη του, ενώ ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης δήλωσε «αισθάνομαι προδομένος. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τον κόπο κάποιων ανθρώπων και την πολιτισμική μας κληρονομιά».

Μιλώντας στην «Espresso», ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε πως τον περασμένο Ιανουάριο έγινε συνέλευση με τους ιδιοκτήτες των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν και με τους οποίους συμφωνήθηκε να παραμείνουν τα σκηνικά μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν.


Κατά τον ίδιο, στις31 Οκτωβρίου ο δήμος πήρε έγγραφο του διευθυντή παραγωγής της τηλεοπτικής επιτυχίας, κ. Ξενάκη, που ενημέρωνε ότι τα σκηνικά είναι επικίνδυνα και πρέπει να απομακρυνθούν. Για του λόγου το αληθές, ένα δοκάρι έπεσε και θρυμμάτισε το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου.


Τελικά, την τηλεοπτική Σπιναλόγκα «αποκαθήλωσε» η ίδια η παραγωγή, χωρίς να αναμειχθεί στο ελάχιστο ο δήμος.



Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top