Βουτσάς: «Οι σημερινοί πρωταγωνιστές είναι καλύτεροι από εμάς»

«Δίνω τη σύνταξή μου σε άπορους για να με μιμηθούν κι άλλοι»

Ο Κώστας Βουτσάς δε χρειάζεται συστάσεις. Από τα μεγαλύτερα ονόματα της χρυσής ε��οχής του ελληνικού κινηματογράφου, συνεχίζει να υπηρετεί με αγάπη την ηθοποιία τη στιγμή που άλλοι στη θέση του ενδεχομένως να είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να έδρεπαν τους καρπούς της δουλειάς τους.

«Ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει στο θέατρο. Ειδικά στις κωμωδίες, που είναι και το είδος που ξέρω. Το έχουμε στο αίμα μας το θέατρο» τονίζει στον Τύπο της Κυριακής ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος δουλεύει πυρετωδώς για το καινούργιο ανέβασμα του «Ο παππούς έχει πίεση» με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

«Οι σημερινοί πρωταγωνιστές είναι καλύτεροι από εμάς»

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός στη συνέχεια αναφέρεται στη νέα γενιά των ηθοποιών, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινοί πρωταγωνιστές είναι καλύτεροι από τη δική του γενιά: «Το επάγγελμα είναι φορτωμένο, σίγουρα είναι πολύ οι ηθοποιοί αλλά με τους νέους έχουν ανέβει τα πράγματα. Αυτοί που είναι να ξεχωρίσουν θα ξεχωρίσουν. Οι πρωταγωνιστές που λάμπουν είναι γύρω στους 16 και άλλες τόσες είναι οι πρωταγωνίστριες. Ε, αυτοί οι πρωταγωνιστές που υπάρχουν σήμερα είναι καλύτεροι από εμάς» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς και εξηγεί πως στην εποχή του πολλοί συγγραφείς έγραφαν το έργο πάνω στον ηθοποιό σε αντίθεση με σήμερα.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει το μυστικό της καθιέρωσης, το οποίο από την προσωπική του εμπειρία είναι «το συνάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει, η διάρκεια σε καθιερώνει», ενώ δε διστάζει να παραδεχθεί ότι στη σχολή πήγε «επειδή εί��ε γκόμενες»!

Η μεγάλη κουβέντα της Βουγιουκλάκη, ο έρωτας με τη Σπ. Βρανά και η Ρένα Βλαχοπούλου

Ο Κώστας Βουτσάς σημειώνει ότι χρωστά πολλά στην Καλή Καλό που τον ανακάλυψε και τον έφερε όπου το 1955 συμμετείχε στο καστ των ηθοποιών του Περοκέ αλλά και πως θυμάται ακόμη μία μεγάλη κουβέντα της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη στα πρώτα χρόνια της καριέρας του: «Να γίνεις επιχειρηματίας για να έχεις τον Βουτσά τσάμπα».

Ο μεγάλος ηθοποιός αναφέρθηκε και στα τέσσερα χρόνια πάθους, ζήλεια αλλά και δικής του απιστίας με τη Σπεράντζα Βρανά, περιγράφοντας μάλιστα μία απίστευτη σκηνή χάους όταν ο ίδιος τα «έφτιαξε» με τη Ναθαναήλ και ήρθε η Σπεράντζα Βρανά και τον βρήκε!

Για τον Αλέκο Αλεξανδράκη σημειώνει ότι τα μάθαινε καλύτερα και ευκολότερα από όλους τους αφού «έπαιρνε κείμενο 200 σελίδων, το κοίταζε και θαρρείς πως το φωτογράφιζε», ενώ για τη Ρένα Βλαχοπούλου τονίζει ότι έμαθε από αυτήν να φέρεται σωστά στο σινάφι προσθέτοντας ότι ήταν «πολύ ερωτιάρα γυναίκα».

«Δίνω τη σύνταξή μου σε άπορους»

«Να είσαι θυμωμένος και όχι λυπημένος. Η λύπη δεν οδηγεί πουθενά, μόνο στην αυτοκτονία» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς αναφερόμενος στην κρίση.

«Φθάσαμε σε ένα κράτος που φορολογεί τους πολύτεκνους όταν στο εξωτερικό τους προστατεύουν. Θέλουν, ως φαίνεται, να εξαφανίσουν τους Έλληνες και έτσι χάνεται η ανθρωπιά» προσθέτει ο μεγάλος ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι δίνει τη σύνταξή του σε άπορους: «Τη σύνταξή μου δεν την κρατώ, τη δίνω σε ανήμπορους. Όχι για άλλο λόγο, μα για να με μιμηθούν κι άλλοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top