Πόλεμος CNN-Associatted Press!

To AP ισχυρίζεται ότι του κλέβει τα ρεπορτάζ!

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο πρώην συνεργατών.


Και τι πρώην συνεργατών��� Δύο εκ των μεγαλύτερων και πιο έγκριτων ΜΜΕ του κόσμου!


Η αιτία; Το Associated Press (AP) κατηγορεί το CNN ότι του κλέβει τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ!


Το… τσεκούρι του πολέμου ξεκίνησε να ξεθάβεται όταν τον Ιούνιο ο πρόεδρος του CNN Worldwide ανακοίνωσε τον τερματισμό της συνεργασίας με το AP έγοντας μάλιστα πως «από σήμερα θα προσφέρουμε περιεχόμενο διακριτικό, ποιοτικό και -κυρίως- δικό μας».


Το ΑΡ δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και άρχισε να παρακολουθεί στενά τα προγράμματα και τα ρεπορτάζ του καναλιού.


Βγάζοντας κάποια συμπεράσματα, έκανε μια αναφορά την οποία μοίρασε εσωτερικά στον οργανισμό με την υποσημείωση μάλιστα «για εσωτερική χρήση μόνο». Εκεί οι… ερευνητές του ΑΡ με παραδείγματα αποδείκνυαν ότι το CNN παίρνει ρεπορτάζ από ΑΡ χωρίς πλέον να είναι συνδρομητής και τα εμφανίζει ως δικά του.


Η αναφορά, όμως, είδε τη δημοσιότητα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΡ, Πολ Κόλφορντ, «έφαγε» στενό μαρκάρισμα από τους δημοσιογράφους μέχρι που επιβεβαίωσε ότι το ΑΡ έχει προβεί σε ανάλογες διαπιστώσεις: «Το CNN κάνει εκτεταμένη χρήση των υπηρεσιών μας ενώ δε μας πληρώνει πλέον» σημείωσε ο κ. Κόλφορντ και συνέχισε: «το παρακολουθούμε από κοντά και εξετάζουμε τις επιλογές στους τόπους δράσης μας».


«Το CNN στέκεται μόνο του και δεν έχει χάσει κανένα μεγάλο θέμα από τη στιγμή που διέκοψε τη συνεργασία με το ΑΡ. Δεν έχουμε κάτι μαζί του -ήμαστε συνεργάτες τόσα χρόνια- απλά πλέον μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας» απάντησε ο Νάιτζελ Πρίτσαρντ, εκπρόσωπος τύπου του CNN.


Η συνεργασία των δύο κολοσσών των ΜΜΕ είχε ξεκινήσει το 1980 και τον Ιούνιο έληξε μετά από 30 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το CNN προσπαθεί να αναπτύξει το δικό του πρακτορείο ειδήσεων ονόματι CNN Wire.


Ο πόλεμος προς το παρόν μαίνεται… Πάντως για καλό και για κακό, το CNN μέχρι να σταθεροποιηθεί το CNN Wire υπέγραψε μερική συμφωνία με το Ρόιτερς για να συμπληρώνει την ειδησεογραφία του όταν και αν χρειαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top