Αποκαλύψεις για τις νέες εκπομπές στην ΕΡΤ

500.000 ευρώ για 13 επεισόδια εκπομπής

Αποκαλύψεις για τις νέες εκπομπές στην ΕΡΤ

Αποκαλύψεις σχετικά με το κόστος των εκπομπών της νέας τηλεοπτικής σεζόν στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αλλά και τις εγκρίσεις που δίνονται για δαπάνες σε αυτές τις παραγωγές από το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ έκανε ο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το βράδυ της Παρασκευής (17/09), η νέα εκπομπή για τους μετανάστες, που επρόκειτο να παρουσιάζει η πρώην σύμβουλος του Σπύρου Βούγια Αφροδίτη Αλ Σάλεχ κοστίζει 14.888 ευρώ το επεισόδιο. Οι αντιδράσεις που επέφερε η αποκάλυψη σχετικά με το κόστος της εκπομπής είχαν να αποτέλεσμα η κα Αλ Σάλεχ να υποβάλλει την παραίτησή της από την παρουσίαση της εν λόγω εκπομπής.

Άλλες εκπομπές που εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΕΡΤ, σύμφωνα πάντοτε με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κοστίζουν ακόμη περισσότερο. Το «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, σύμφ��να με την απόφαση της 9ηςΣεπτεμβρίου 2010, ξεπερνά τα 35.294 ευρώ το επεισόδιο. «Προ κρίσης, το 2007»,αναφέρει ο ΣΚΑΙ, «η ίδια μικτή παραγωγή και το ίδιο τηλεοπτικό προϊόν, είχε κοστολογηθεί προς 29.912 ευρώ το επεισόδιο, περίπου 6.000 ευρώ φθηνότερα. Για τα 13 καινούρια επεισόδια της εκπομπής, η ΕΡΤ, δηλαδή ο ελληνικός λαός, θα επιβαρυνθεί με 500.000 ευρώ».

Άλλη εκπομπή, τέλος, που το 2003 είχε κοστολογηθεί με 15.973 ευρώ το επεισόδιο, επανέρχεται στην ΕΡΤ με 24.772 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ άλλη μία εκπομπή η οποία ήταν εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, με μηδενικό κόστος εως σήμερα, εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ως μικτή παραγωγή, με κόστος 14.712 ευρώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top