Πανεύκολο αλμυρό κέικ από τον Μάριο του MasterChef!

Μία λαχταριστή συνταγή ιδανική για brunch

Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τη βίλα του διαγωνισμού MasterChef και να γνωρίσουμε από κοντά τον Μάριο. Ο μάγειρας μάς μίλησε για την κυπριακή κουζίνα και μας χάρισε μια αυθεντική συνταγή – το παραδοσιακό κυπριακό αλμυρό κέικ με τυριά, γεμάτο αρώματα από άνηθο ή κόλιανδρο.

Είναι από εκείνες τις συνταγές που δε χρειάζονται πολλά λόγια – απλά, νόστιμα υλικά, μια φόρμα, και λίγη υπομονή στον φούρνο. Ιδανικό για brunch, συνοδευτικό ή ακόμη και για ένα γρήγορο γεύμα.

Υλικά:

  • 200 γρ. αβγό
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. λάδι
  • 250 τυρί προτίμησης (φέτα, χαλούμι, κεφαλοτύρι)
  • 260-270 αλεύρι για  όλες τις χρήσεις
  • 12-13 γρ.μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο άνηθο ή μαϊντανό ή κόλιανδρο

Εκτέλεση:

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από αλεύρι και μπέικιν πάουντερ) και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
  • Ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε στη φόρμα μας
  • Ψήνουμε για 30'-35' στους 180 βαθμούς
  • Δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν τα 20', για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα

Κάμερα- Μοντάζ: Amber Doku