Ζώνη - αφιέρωμα στον Περάκη από το Star

«Λούφα+ 7» στις οθόνες μας!

Ζώνη - αφιέρωμα στον Περάκη από το Star

Μία ζώνη αφιέρωμα στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη Νίκου Περάκη παρουσιάζει το Star από την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 22:45. Το αφιέρωμα τιτλοφορείται «Λούφα+ 7», ενώ ο σκηνοθέτης θα κάνει μια εισαγωγική ξενάγηση με ένα 14λεπτο intro, που θα προβληθεί και από το star.gr από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου.

Το «Λούφα+ 7» περιλαμβάνει τις ταινίες:

  1. Λούφα και Παραλλαγή
  2. Άρπα Colla
  3. Bios και πολιτεία
  4. Προστάτης οικογενείας
  5. Θηλυκή εταιρεία
  6. Η Φούσκα
  7. Σειρήνες στο Αιγαίο
  8. Ψυχραιμία

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου, στις 22:45 και οι ταινίες θα προβάλλονται ανά δεκαπενθήμερο.

Εγκαινιάζοντας τη ζώνη, ο σκηνοθέτης θα κάνει μια εισαγωγική ξενάγηση με ένα 14λεπτο βίντεο, το οποίο μοντάρισε με σκηνές από τις ταινίες του και διατρέχει καυστικά την ελληνική ιστορία, από το έπος του Αλβανικού ως το «έπος» της χρεοκοπίας. Το ονόμασε «κοινωνική προσφορά» για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ενώ θα «ανέβει» και στο star.gr από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Οι ταινίες του Περάκη δεν προσφέρουν απλά ένα επίκαιρο θέμα με την προσωπική, κινηματογραφική γραφή του σκηνοθέτη, αλλά αποτελούν μια ιστορική παρουσίαση, άλλες φορές σκληρή, πάν��α με χιούμορ, διαφόρων εποχών της ελληνικής ζωής.

Η Ελλάδα που αγαπάμε, που μας θυμώνει, που νοσταλγούμε, που δεν αντέχουμε αλλά και δε χορταίνουμε να κοιτάμε! Το ελληνικό κιτς, η λαμογιά, τα κορόιδα και οι ξύπνιοι, ο αυτοσχεδιασμός, οι φραγκάτοι και οι μπατίρηδες, οι βλάχοι, οι επώνυμοι και το lifestyle, οι κομπίνες, οι πολιτικοί, και -φυσικά- το κόλλημα με το σεξ, συνθέτουν τον ερεθιστικό, «περακικό» χάρτη της Ελλάδας.

Οι τηλεθεατές του Star θα ταξιδέψουν με τις ταινίες του Περάκη από τα Ίμια ως την Αθήνα, από τον Ψηλορείτη ως την Κούβα, αλλά και από το 1940 ως το φρέσκο και σπαρταριστό σήμερα!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top