Πανεύκολο σπιτικό ψωμί για σάντουιτς από τον MasterChef Παντελή

Ο Παντελής από το MasterChef μοιράστηκε μαζί μας τη δική του συνταγή

Αν λατρεύεις το αφράτο ψωμί που σχεδόν λιώνει στο στόμα, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να φτιάξεις milk bread στο σπίτι. Ξεχνάς για πάντα τα έτοιμα, συσκευασμένα ψωμιά του σούπερ μάρκετ, αφού η σπιτική εκδοχή του είναι όχι μόνο πιο νόστιμη, αλλά και πολύ πιο μαλακή και φρέσκια.

Ο Παντελής από το MasterChef μοιράστηκε μαζί μας τη δική του συνταγή, ιδανική για πρωινό με μαρμελάδα ή για σάντουιτς που ξεχωρίζουν.

Με απλά υλικά και λίγη υπομονή για το φούσκωμα, θα απολαύσεις ένα τέλειο αποτέλεσμα! Το καλύτερο; Η προετοιμασία είναι τόσο εύκολη που θα θες να το φτιάχνεις κάθε εβδομάδα!

Aναλυτικά η συνταγή του Παντελή:

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό 70άρι
  • 250 ml. γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 15 γρ. μαγιά ξερή
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο
  • Το βούτυρο το προσθέτουμε στο τέλος
  • Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 9 μπαλάκια των 100 γρ. 
  • Τα τοποθετούμε στη φόρμα
  • Τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» περίπου για 2 ώρες
  • Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε τα ζυμαράκια μας
  • Ψήνουμε 25'-30' στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε μισή ώρα να «ξεκουραστεί»
  • Έτοιμο!