Γρήγορος μεζές: Χταπόδι ξυδάτο στον φούρνο!

Μία συνταγή του MasterChef Γιώργου

Ιδανική επιλογή για ένα νηστίσιμο τραπέζι ή για όσους απλά αγαπούν τα θαλασσινά, η συνταγή αυτή μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με μαυρομάτικα φασόλια, ταραμοσαλάτα ή πουρέ από φασόλια, δημιουργώντας ένα απόλυτα μεσογειακό γεύμα. Ο λόγος για το χταπόδι ξυδάτο στον φούρνο! Ο Γιώργος από το MasterChef μάς έδωσε τη συνταγή του!

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • δεντρολίβανο
  • λάδι 
  • ξύδι 
  • πιπέρι

Εκτέλεση: 

  • Κόβουμε το χταπόδι σε πλοκάμια
  • Το τρυπάμε με το καλαμάκι και το βάζουμε σε λαδόκολλα
  • Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το πιπέρι
  • Βάζουμε μία λαδόκολλα και πάνω από το χταπόδι
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα
  • Αφαιρούμε το καλαμάκι όσο ακόμα είναι ζεστό και σερβίρουμε

Μπορείς να το συνδυάσεις με σαλάτα από φασόλια μαυρομάτικα, ταραμοσαλάτα ή πουρέ από φασόλια.