Ιδανική επιλογή για ένα νηστίσιμο τραπέζι ή για όσους απλά αγαπούν τα θαλασσινά, η συνταγή αυτή μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με μαυρομάτικα φασόλια, ταραμοσαλάτα ή πουρέ από φασόλια, δημιουργώντας ένα απόλυτα μεσογειακό γεύμα. Ο λόγος για το χταπόδι ξυδάτο στον φούρνο! Ο Γιώργος από το MasterChef μάς έδωσε τη συνταγή του!
Υλικά
- 1 χταπόδι
- δεντρολίβανο
- λάδι
- ξύδι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το χταπόδι σε πλοκάμια
- Το τρυπάμε με το καλαμάκι και το βάζουμε σε λαδόκολλα
- Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το πιπέρι
- Βάζουμε μία λαδόκολλα και πάνω από το χταπόδι
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα
- Αφαιρούμε το καλαμάκι όσο ακόμα είναι ζεστό και σερβίρουμε
Μπορείς να το συνδυάσεις με σαλάτα από φασόλια μαυρομάτικα, ταραμοσαλάτα ή πουρέ από φασόλια.