Adolescence: Ποιος είναι ο 15χρονος πρωταγωνιστής που μιλούν όλοι γι΄αυτόν!

Η σειρά του Netflix έχει σπάσει κάθε ρεκόρ

Η νέα μίνι σειρά του Netflix «Adolescence» έχει κάνει ρεκόρ τηλεθέασης με 24,3 εκατομμύρια views μέσα σε μόλις 4 ημέρες. 

Όλοι μιλούν για τη συγκεκριμένη σειρά που έχει σοκάρει τους γονείς με παιδιά στην εφηβεία και όχι μόνο.

Το Adolescence ακολουθεί σε μονοπλάνο, μια σκηνοθετική επιλογή που θα δυσκόλευε ακόμα και τους πιο έμπειρους ηθοποιούς, την οικογένεια Μίλερ, οι ζωές της οποίας καταρρέουν όταν ο 13χρονος μαθητής Τζέιμι συλλαμβάνεται επειδή σκότωσε μια συμμαθήτριά του.

Η σειρά τεσσάρων επεισοδίων έγινε ο τίτλος με τις περισσότερες μεταδόσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα από την κυκλοφορία της.

Adolescence: ποιος είναι ο συγκλονιστικός 15χρονος πρωταγωνιστής Owen Cooper

Ο 15χρονος Βρετανός έχει κλέψει τις εντυπώσεις και όλοι μιλούν για έναν από τους πιο συναρπαστικούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Στη σειρά, υποδύεται τον Τζέιμι, έναν 13χρονο που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σοκαριστικής ιστορίας: κατηγορείται για τη δολοφονία μιας συμμαθήτριάς του. Ο Cooper, που μέχρι τότε δεν είχε καμία επαγγελματική εμπειρία στην υποκριτική, αντιμετώπισε την πρόκληση, με τρόπο που έκανε τη βιομηχανία να στρέψει το βλέμμα της πάνω του.

Το 2024, μια casting director ξεκίνησε την αναζήτηση σε σχολές υποκριτικής της Αγγλίας, ώστε να βρει το κατάλληλο παιδί που θα ενσάρκωνε τον Τζέιμι. Ο Cooper δεν είχε σκεφτεί ποτέ σοβαρά να γίνει ηθοποιός, όμως δέχτηκε την πρόκληση. «Στο πρώτο βίντεο της οντισιόν, έπρεπε να μπαίνεις στο γραφείο του διευθυντή και να φέρεσαι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα – γιατί, στην πραγματικότητα, ήσουν αθώος», είπε σε συνέντευξή του στο i-D.

Το βίντεο άρεσε, και γρήγορα βρέθηκε να κάνει τεστ ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει χημεία με τον Στίβεν Γκράχαμ, που θα υποδυόταν τον πατέρα του. «Οι πρώτες δυο-τρεις οντισιόν με τρόμαξαν. Μετά, όλα έγιναν πιο εύκολα», παραδέχεται.

Μεγάλωσε σε μια βιομηχανική πόλη μεταξύ Μάντσεστερ και Λίβερπουλ. Το όνειρό του δεν ήταν το σινεμά, αλλά το ποδόσφαιρο.

«Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός», παραδέχτηκε. «Δεν ήταν στο DNA μου». Αυτό άλλαξε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είδε τον Τομ Χόλαντ στο The Impossible. «Τότε σκέφτηκα ότι ήθελα να γίνω σαν αυτόν».

Ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής μία φορά την εβδομάδα, ενώ στο σπίτι άρχισε να βλέπει ταινίες από τα '80s και τα '90s – ανάμεσά τους τον Τιτανικό και τον «Εξολοθρευτή».

«Μια μέρα θέλω να παίξω τον Spider-Man», σημειώνει. Η αγαπημένη του ταινία, ωστόσο, είναι το Django Unchained. «Οι περισσότερες ταινίες που βλέπω είναι για άνω των 18», παραδέχεται.

Το επόμενο βήμα του είναι «Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη», όπου θα υποδυθεί τον νεαρό Χίθκλιφ —στην ουσία, τη νεότερη εκδοχή του χαρακτήρα που θα ερμηνεύσει ο Τζέικομπ Ελόρντι. «Δεν το πιστεύω ούτε εγώ», λέει. «Πριν ξεκινήσει όλο αυτό, φοβόμουν ότι κανείς στο σετ δεν θα μου μιλούσε. Αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα στο πλατό του "Adolescence", κατάλαβα ότι ήμουν ανάμεσα στους σωστούς ανθρώπους. Κι ο Ελόρντι είναι πραγματικά καλό παιδί –το λέει και η οικογένειά μου».

Όταν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, η ζωή του θα επιστρέψει στην κανονικότητά της. Θα ξαναβρεθεί στο ίδιο σχολείο, με τους ίδιους φίλους που σήμερα του στέλνουν μηνύματα υποστήριξης – κάτι που, όπως λέει, δεν περίμενε. «Νόμιζα ότι θα με απομακρύνουν». Κι αν κάτι του λείπει σε αυτήν τη φάση ζωής, είναι αυτό που θα έλειπε στους περισσότερους εφήβους: Το PlayStation στο σπίτι με την παρέα του.

Βρετανός πρωθυπουργός: «Το παρακολουθούμε σπίτι με τα παιδιά μου»

«Παρακολουθούμε το Adolescence στο σπίτι με τα παιδιά μας, έχω ένα αγόρι 16 ετών και ένα κορίτσι 14 ετών, είναι πάρα πάρα πολύ καλό», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ στη Βουλή την Τετάρτη. 

«Αυτή η βία που ασκούν νέοι άνδρες, επηρεασμένοι από όσα βλέπουν Online είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, είναι απεχθές. Και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Τοποθετούμε ειδικούς για τον βιασμό και τις σεξουαλικές επιθέσεις σε κάθε αστυνομική δύναμη που εργάζεται στις κλήσεις άμεσης βοήθειας. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα κουλτούρας και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλη τη Βουλή να αντιμετωπίσουμε αυτό το αναδυόμενο πρόβλημα που ολοένα και μεγαλώνει», πρόσθεσε.