Ξεκινά απόψε από το Star η ζώνη-αφιέρωμα στον Νίκο Περάκη

Με την ταινία «Λούφα και Παραλλαγή»

Με την ταινία «Λούφα και Παραλλαγή» θα ξεκινήσει απόψε τα βράδυ στο Star στις 22:45, η ζώνη-αφιέρωμα στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη Νίκου Περάκη, «Λούφα +7». Οι ταινίες θα προβάλλονται ανά δεκαπενθήμερο και πρόκειται για τις: 1) Λούφα και Παραλλαγή, 2)Άρπα Colla, 3)Bios και πολιτεία, 4)Προστάτης Οικογενείας, 5) Θηλυκή Εταιρία, 6) η Φούσκα, 7) Σειρήνες στο Αιγαίο, 8) Ψυχραιμία.


Εγκαινιάζοντας τη ζώνη, ο σκηνοθέτης θα κάνει μια εισαγωγική ξενάγηση με ένα 14λεπτο intro, το οποίο μοντάρισεμε σκηνές από τις ταινίες το�� και διατρέχει καυστικά την ελληνική ιστορία, από το έπος του Αλβανικού ως το "έπος" της χρεοκοπίας. Το ονόμασε "κοινωνική προσφορά" για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Οι τηλεθεατές του Star θα ταξιδέψουν με τις ταινίες του Περάκη από τα Ίμια ως την Αθήνα, από τον Ψηλορείτη ως την Κούβα, αλλά και από το 1940 ως το φρέσκο και σπαρταριστό σήμερα !


ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΓΗ (ΥΠΟΘΕΣΗ) :


Αναφέρεται στην ιστορία μιας ομάδας στρατιωτών, που, στη διάρκεια της αναγκαστικής τους θητείας το 1967 και 1968, πριν και κατά τη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα, έχουν αποσπασθεί στην τότε νεοσύστατη τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ. Αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός, που ιδρύθηκε για τους πολίτες, διευθυνόταν ��πό την Κινηματογραφική Ένωση του στρατού που μέχρι τότε παρήγαγε μόνο προπαγανδιστικές ταινίες και επίκαιρα και είχε αναλάβει τη διασκέδαση του στρατεύματος και άλλων φιλανθρωπικών οργανισμών με τις προβολές ταινιών. Το προσωπικό αποτελούσαν κυρίως φαντάροι, που είχαν ήδη εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου από την πολιτική τους ζωή, αλλά και άλλοι που εκπαιδεύονταν στο στρατό. Η ιστορία είναι μόνο κατά το 95% αληθινή, κι αυτό μόνο και μόνο επειδή η αληθινή ιστορία είναι ακόμα πιο παράλογη…


ΠΑΙΖΟΥΝ:


Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Φώτης Πολυχρονόπουλος, Γιάννης Χατζηγιάννης, Πάρις Τσέλιος, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νίκος Τ��αχιρίδης, Τάνια Καψάλη, Ιφιγένεια Μακάτη, Rocky Taylor, Δημήτρης Πουλικάκος, Αντώνης Μανιάτης


Η ταινία, απέσπασε Ειδική Μνεία από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ τηςValencia το 1985, και Βραβείο «Grand Prix», Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας, Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερου Σεναρίου από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top