Μουσακάς: Το κόλπο για να μην πικρίζει η μελιτζάνα!

Ο MasterChef Σοφοκλής Πουλής λέει τα μυστικά του στο star.gr

Ο μουσακάς αποτελεί ένα εμβληματικό, παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Ο μουσακάς συνήθως εμπεριέχει μοσχαρίσιο κιμά, μελιτζάνες, πατάτες και μπεσαμέλ. Τα μαγειρεμένα αυτά υλικά, στρώνονται σε εναλλασσόμενες στρώσεις και ψήνονται στον φούρνο μέχρι να δημιουργηθεί μια νόστιμη, χρυσαφί κρούστα στην μπεσαμέλ.

Το star.gr συνάντησε τον MasterChef Σοφοκλή Πουλή, ο οποίος μάς εξηγησε τι πρέπει να προσέξουμε για να πετύχουμε τον απόλυτα λαχταριστό μουσακά.

Μουσακάς: Τips για να γίνει πεντανόστιμος

  • Τηγανίζουμε τη μελιτζάνα από το προηγούμενο βράδυ 
  • Σκοπός μας να στραγγίξει καλά, να φύγει το λάδι
  • Μπορούμε και να την ψήσουμε στον φούρνο 
  • Καλό καβούρδισμα στον κιμά
  • Προσοχή στην μπεσαμέλ να μη σβολιάσει


Tip για να μην πικρίζει η μελιτζάνα 

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε φέτες και προσθέτουμε αλάτι ή ζάχαρη. Θα πάρουν αμέσως την πικρίλα.

Μουσακάς light συνταγή 

  • Δεν τηγανίζουμε τη μελιτζάνα και την πατάτα
  • Ψήνουμε στον φούρνο 
  • Μπορούμε και να τις βράσουμε 

 

Κάμερα Μοντάζ: Amber Doku