Σάλτσα ντομάτας: Το κόλπο που δεν ήξερες για να εξαφάνισες την οξύτητα!

Δε βάζουμε ζάχαρη - Ο Γιάννης Γεωργίου μάς δίνει το μυστικό του

Η σάλτσα ντομάτας αποτελεί βασικό στοιχείο στη μαγειρική, χαρίζοντας γεύση σε πολλά και αγαπημένα πιάτα, όπως οι μακαρονάδες!

Ωστόσο, ένα μικρό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί με τις ντομάτες και τη σάλτσα τους είναι η οξύτητα. Σίγουρα, αν μαγειρεύετε, θα έχει τύχει να σας «ξινίζει» η σάλτσα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να αφαιρέσουν αυτή την οξύτητα. Την προσθήκη ζάχαρης, τη γνωρίζουμε ήδη, όμως εμείς συναντήσαμε τον Γιάννη Γεωργίου από το MasterChef και μας αποκάλυψε ένα κόλπο για να «γλυκάνουμε» τη σάλτσα μας, που δεν ξέραμε.

Προσθέτουμε λαχανικά!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια λαχανικά που έχουν σάκχαρα, όπως το καρότο ή το κρεμμύδι. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα σάκχαρα! Τα «ιδρώνουμε» σε χαμηλή φωτιά. Δεν τα καίμε σε πολύ δυνατό λάδι!

 

Κάμερα -Μοντάζ: Amber Doku