Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την 48ωρη απεργία

Προχωράει κανονικά στην υλοποίησή της

Aνακοίνωση με την οποία καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία έχει κηρυχθεί από αύριο Παρασκ��υή, 17 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί μέχρι και την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 06.00 το πρωί εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Όπως επισημαίνει, από κοινού με τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι διεκδικούν «το δικαίωμά μας στη μισθωτή εργασία και στην υπογραφή ΣΣΕ», «να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της κοινής γνώμης για την υπεύθυνη ενημέρωση», ενώ ενημερώνει ότι «η απεργιακή επιτροπή είναι ήδη σε επιφυλακή».

Όπως επισημαίνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, αλλά και παραδίδει στην κρίση των πολιτών:

«Την προσχεδιασμένη απόπειρα της διοίκησης της ΕΙΗΕΑ και άλλων εργοδοτικών επιχειρηματικών κέντρων, που, εκτός από τις τρέχουσες εκδόσεις της Παρασκευής, υπονομεύοντας το απεργιακό δικαίωμα, αλλά και το ενημερωτικό προϊόν επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και με πειρατικές εκδόσεις, που περιλαμβάνουν κατεψυγμένα θέματα και παρωχημένες ειδήσεις, ως δήθεν επικαιρότητα.

Την πρακτική αυτή καθώς και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που εξωθούν συναδέλφους να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις παράνομες διαδικασίες απεργοσπαστικών φύλλων και αντίστοιχων ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και με ανάλογες απόπειρες στο διαδίκτυο».

Αφού τονίζεται ότι «η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό», αναφέρεται: «οι δημοσιογράφοι είμαστε αποφασισμένοι να την περιφρουρήσουμε, μαζί με τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων που ανατρέπονται από νεοφιλελεύθερες πολιτικές και επιχειρησιακές πρακ��ικές, εμφανιζόμενες με μανδύα την κρίση, η οποία όμως δεν αποτελεί παρά κρίση κερδών. Εμείς επιμένουμε: η ενημέρωση και τα πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι και θα παραμείνουν πάνω από τα κέρδη της όποιας διαπλοκής».

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ επιμένει και διεκδικεί:

Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την ακύρωση των ατομικών «συμφωνητικών» στον Όμιλο ΣΚΑΪ. Επίσης, η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το λουκέτο στην «Απογευματινή», απαιτεί την προστασία των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν αμέσως οι μαζικές απολύσεις, ενώ τέλος απαιτεί από την κυβέρνηση τη λήψη ουσιαστικών μέτρων π��οστασίας για τους άνεργους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top