Τα πιο πολυσυζητημένα τηλεοπτικά γεγονότα του 2010!

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον την χρονιά που πέρασε;

Τα πιο πολυσυζητημένα τηλεοπτικά γεγονότα του 2010!
Ο χρόνος που πέρασε είχε πλούσιο τηλεοπτικό παρασκήνιο. Από το καλάθι των γεγονότων αυτά είναι που ξεχώρισαν...

Μια δυνατή σφραγίδα άφησε στην χρονιά που πέρασε, η τηλεοπτική σειρά «Το Νησί». Σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης, που έφτανε και το 60%, σχεδόν σε κάθε επεισόδιο με την συγκλονιστική ιστορία της Σπιναλόγκα, ενώ όλοι σχολίαζαν την προσεγμένη παραγωγή και τις αξιόλογες ερμηνείες των ηθοποιών. Η σειρά θα συνεχιστεί και το 2011.

Περιοδικά, εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνο συνέχισαν να ασχολούνται με την σταθερή, πλην όμως όχι πλέον «βασίλισσα της πρωινής ζώνης», Ελένη Μενεγάκη. Τα μειωμένα ποσοστά της εκπομπής της, και η πτώση της από την πρώτη θέση ακόμα και στα νεανικά κοινά, απασχόλησαν πάνελ εκπομπών και τηλεκριτικούς, που έψαχναν να βρουν τους λόγους της εκθρόνισης. Η Ελένη Μενεγάκη, παλιά καραβάνα κράτησε την ψυχραιμία της και χαμηλούς τόνους, εκτός από κάποιες σπόντες που πετούσε κατά καιρούς για να κάνει και αυτή τον …σαματά της.

Η μεταγραφή της Φαίης Σκορδά στο MEGA, αλλά και η παρουσίαση του πρωινού με τον σύζυγό της Γιώργο Λιάγκα απασχόλησαν τα media. Ήταν η πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση που νιόπαντρο ζευγάρι, βρέθηκε στο ίδιο πλατό, στην ίδια εκπομπή. Οι τηλεκριτικοί και η AGB υποδέχθηκαν το νέο εγχείρημα του καναλιού με θέρμη!

Αχ βρε Αργυρώ, αχ βρε Αργυρώ! Πολλά «αχ», για την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ακούστηκαν στο πλατό του 10-1 μαζί, όταν εκείνη έτσι ξαφνικά πήρε τα μαχαίρια της και τις συνταγές της και αποχώρησε από την τηλεόραση. Η «φυγή» της, παίρνει το βραβείο: «Αποχώρηση Αστραπή». Έφυγε για weekend και από τότε… Αργυρώ αγνοείται. Το δράμα των Καραμεροχαριτάτων ξεκίνησε. Μαζί με αυτό και η πτώση στα νούμερα της τηλεθέασης.

Η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή της χρονιάς είναι αυτή της Τατιάνας Στεφανίδου. Η παρουσιάστρια που ξαφνικά διέκοψε τη συνεργασία της με τον ΑΝΤ1, βρήκε νέα στέγη στο φιλόξενο SΤΑR. Η Τατιάνα Στεφανίδου έκανε μια καινούρια αρχή με το «Αξίζει να το ζεις».

Οι εκπομπές μαγειρικής είχαν την τιμητική τους το 2010. Κατσαρόλες και κουτάλες πήραν φωτιά, αλλά τις εντυπώσεις και τα νούμερα της AGB, έκλεψε το Master Chef. Οι τρεις κριτές, Λαζάρου, Λουκάκος, Σκαρμούτσος, έγιναν… σταρ, αλλά τον τελευταίο λόγο είχε και πάλι η παρουσιάστρια της εκπομπής Ευγενία Μανωλίδου. Ο χρόνος εμφάνισης της σε κάθε επεισόδιο δεν ήταν μπόλικος, αλλά έφτασε ένα «Αχ Θεέ μου θα καταρρεύσω», στο τελευταίο επεισόδιο, για να κλέψει την παράσταση.

Η επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά στη μικρή οθόνη συζητήθηκε έντονα. Η παρουσιάστρια απουσίαζε από την τηλεόραση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της περιπέτειας της υγείας της. Ούτε ένα φωτογραφικό καρέ δεν επέτρεπε να δημοσιευθεί, προσέχοντας την κάθε της κίνηση και έξοδο. Η πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση της, στο αμφιλεγόμενο talent show «Greek idol», αναμενόταν πως και πως, αλλά τελικά δεν συνοδεύτηκε από τις καλύτερες κριτικές.

Ελεονώρα Μελέτη-Ελένη Μενεγάκη. Η μεγάλη συνάντηση. Οι δυο ξανθιές παρουσιάστριες, άφησαν πίσω τους μίση και έχθρες(όπως πολλοί υποστήριζαν) και ήπιαν το καφεδάκι τους, σχολιάζοντας τη σχέση τους και όλα όσα έχουν ειπωθεί για εκείνες τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι και δώρα αντάλλαξαν, ενώ στα διαλλείματα της εκπομπής συζήτησαν έως και τα προσωπικά τους, για να δείξουν ότι δεν τις χωρίζει τίποτα.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επέστρεψε στους δέκτες, αυτή τη φορά με εβδομαδιαίο ζωντανό τηλεπαιχνίδι. Μοιράζει λεφτά στους παίκτες του «Money Drop» και κερδίζει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Η οικονομική κρίση χτύπησε και τα media. Μειώθηκαν μπάτζετ εκπομπών, αμοιβές παρουσιαστών ενώ λουκέτο έβαλαν οι εφημερίδες, Veto, Χώρα, Απογευματινή και το καθημερινό Βήμα.

Πρώτη ανάρτηση: 30/12/2010 18.33

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top