Στο πειθαρχικό για την κάλυψη του ντέρμπι

Παραπέμπονται τέσσερα στελέχη της ΕΡΤ

Στο πειθαρχικό για την κάλυψη του ντέρμπι

Στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται ο σκηνοθέτης της μετάδοσης του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ο αρμόδιος Διευθυντής Παραγωγής, ο υπεύθυνος κάμεραμαν και ο συντονιστής δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την τηλεοπτική κάλυψη του ντέρμπι, την οποία ζήτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, υπήρξαν παραλήψεις στον τρόπο μετάδοσης του αγώνα.

Αναφέρεται για παράδειγμα ότι στη φάση ακύρωσης του γκολ του Κατσουράνη η διάταξη των καμερών δεν παρείχε εναλλακτικές λύσεις που να εξασφαλίζουν την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση του τηλεθεατή, ενώ δεν προβλήθηκαν σε επανάληψη (replay) περισσότερες φορές, οι φάσεις υψηλής αμφισβήτησης και μεγάλης σημασίας για την έκβαση του αγώνα.

Αναφέρεται επίσης ότι με τη λήξη του αγώνα σταμάτησε σχεδόν ταυτόχρονα και η ζωντανή μετάδοση, μολονότι στο γήπεδο διαδραματίζονταν επεισόδια με την εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι τέσσερις κασέτες από τις φορητές κάμερες που περιείχαν στιγμιότυπα από τα όσα διαδραματίσθηκαν δεν εστάλησαν άμεσα στο Ραδιομέγαρο μέσω του VAN, ώστε να αξιοποιηθούν δημοσιογραφικά.

Στο πόρισμα τονίζεται ότι δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι των ειδήσεων για τα επεισόδια και εκτιμάται ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί η εντύπωση προς τους τηλεθεατές ότι υπήρχε υλικό το οποίο σκόπιμα δεν προβλήθηκε.

Επισημαίνεται τέλος ότι «οι ανωτέρω παραλείψεις - πλημμέλειες στην παραγωγή και στη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός έπληξαν το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφού ένα μεγάλο μέρος των τηλεθεατών παρέμεινε με την πεποίθηση ότι από την παρουσίαση του αγώνα απουσίαζαν τα στοιχεία της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top