Μεξικό εναντίον... BBC!

Παράπονα για προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια σε εκπομπή

Μεξικό εναντίον... BBC!

Την οργή του πρέσβη του Μεξικού προκάλεσαν «προσβλητικά, ξενοφοβικά και εξευτελιστικά» (όπως τονίζει ο ίδιος) σχόλια για τη χώρα του που έγιναν στη διάσημη εκπομπή του BBC, Top Gear.


Ο κ. Εντουάρντο Μεντίνα Μόρα, πρέσβης του Μεξικού, έκανε έγγραφα παράπονα στη διοίκηση του BBC για τα σχόλια που ακούστηκαν στην εκπομπή αυτοκινήτου από τους παρουσιαστές Ρίτσαρντ Χάμοντ, Τζέρεμι Κλάρκσον και Τζέιμς Μέι.


Συζητώντας για ένα μεξικάνικο αυτοκίνητο, ο Χάμοντ τόνισε ότι τα μεξικάνικα αυτοκίνητα αντικατοπτρίζουν τα εθνικά χαρακτηριστικά των Μεξικανών οπότε «θα είναιτεμπέλικα, αδύναμα, ξιπασμένα, υπέρβαρα και θα γέρνουν ακουμπώντας σε έναν φράχτη, κοιτάζοντας έναν κάκτο και φορώντας μια κουβέρτα με τ��ύπα στη μέση»!


Στη συνέχεια μάλιστα είπαν ότι το μεξικάνικο φαγητό είναι αηδιαστικό ενώ -τι ειρωνεία- ο Κλάρκσον έκανε και αστείο σχόλιο ότι δεν περιμένει παράπονα για αυτά που λέει γιατί τέτοια προχωρημένη ώρα (προβάλλεται αργά η εκπομπή) ο πρέσβης του Μεξικό θα κοιμάται!


Όπως αποδείχθηκε, όμως, ο πρέσβης όχι μόνο δεν κοιμόταν αλλά έβλεπε και την εκπομπή! Στην επιστολή διαμαρτυρίας του, ο κ. Μόρα απαίτησε δημόσια συγνώμη από το BBC: «Οι παρουσιαστές της εκπομπής προέβησαν σε εξωφρενικά, χυδαία και αδικαιολόγητα σχόλια που προσβάλλουν το λαό του Μεξικού, την κουλτούρα του αλλά και τον επίσημο αντιπρόσωπο του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για προσβλητικά, εξευτελιστικά και ξενοφοβικά σχόλια που το μόνο που εξυπηρετούν είναι η αναπαραγωγή αρνητικών στερεοτύπων και προκατάληψης εναντίον του μεξικανικού λαού».


Η εκπομπή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί. Σάλος είχε γίνει στη χώρα το 2008 όταν ο Κλάρκσον είχε σχολιάσει πως οι οδηγοί φορτηγών είναι δολοφόνοι ιερόδουλων ενώ από το στόμα του δεν ξέφυγε ούτε η Ελλάδα αφού πριν από καιρό είχε σχολιάσει μια αφίσα του ΕΟΤ που έδειχνε μια γυναίκα και έναν άντρα σε σκάφος με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας: «Αυτή αποκλείεται να είναι Ελληνίδα..», είχε σχολιάσει ο Κλάρκσον, «...δεν έχει μουστάκι»!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top