Αναστολή των απεργιών σε Alter και Έθνος

Κηρύχθηκαν στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ

Αναστολή των απεργιών σε Alter και Έθνος

Την αναστολή της απεργίας που είχαν ��ηρύξει ΕΣΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Alter αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εκδικάζοντας σχετική αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως ενημερώνει η ΕΣΗΕΑ, η απεργία κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους. Κατόπιν τούτου, η ΕΤΙΤΑ διευκρίνισε επίσης ότι αναστέλλονται και οι στάσεις εργασίας που είχαν κηρύξει οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 9.30 το βράδυ για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Με άλλη απόφασή του, το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία στις εφημερίδες «Έθνος», «Goal News» και «Ημερησία» του ομίλου «Πήγασος». Όπως επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών ανέστειλε την απεργία που είχε κηρύξει, μετά από αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο επισημαίνει ότι «η αναστολή της απεργίας δεν σημαίνει υποστολή του αγώνα» και προσθέτει ότι η απάντηση «θα δοθεί με τις 48ωρες απεργίες που η ΕΣΗΕΑ μαζί με τη Διασωματειακή Επιτροπή προγραμματίζει για το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες 9.00 το πρωί έως 12.00 το μεσημέρι, 14.00 έως 17.00 το απόγευμα και 21.00 το βράδυ έως 24.00 τα μεσάνυχτα. Οι στάσεις εργασίας γίνονται με αίτημα να μην μετατραπεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ και να μην πραγματοποιηθεί νέα περικοπή κατά 10% στους μισθούς των εργαζομένων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top