Σ. Μαλέλης: «Οι αλλαγές στην τηλεόραση θα είναι τσουνάμι»

Για όλα μιλάει ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star

Για όσα αλλάζουν στον κόσμο και την τηλεόραση, τους σταρς που θα… πάνε σπίτι τους, αλλά και την πολιτική μίλησε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star, Σταμάτης Μαλέλης, στο DownTown.

Βλέπει –με σχετικά- αισιόδοξο μάτι την κρίση ή καλύτερα το τέλος αυτής και δηλώνει «Οι άνθρωποι πάντα νομίζουμε πως η όποια κρίση θα κρατήσει αιώνια. Όμως, και αυτές ακόμα έχουν ημερομηνία λήξης…», ενώ για τους τηλεαστέρες λέει ότι με αυτή την συγκυρία, πολλοί θα βρεθούν έξω από γυαλί, γιατί δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν πώς ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και πώς ο πλούτος στη Γη μεταφέρεται πάντα κάπου αλλού.

Ο κ. Μαλέλης παραδέχεται ότι η τηλεόραση θα φτωχύνει, ενώ περιγράφοντας το μέλλον της εξηγεί: «Χρειαζόμαστε μια συνολικότερη επανεξέταση. Εμείς δεν κάνουμε τηλεόραση για την τηλεόραση. Εμείς κάνουμε τηλεόραση για να μας βλέπει ο κόσμος. Δεν έχει νόημα να κάνεις τέχνη στην τηλεόραση. Αν είσαι ο Πικάσο, κάνε πίνακες, όχι τηλεόραση… Ό, τι ζήσαμε μέχρι το 2008 να το ξεχάσουμε. Θα ζήσουμε διαφορετικά».

Για τα μεγάλα κασέ που είναι πλέον προκλητικά δηλώνει: «Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια και από όλα τα κανάλια από τα οποία έχω περάσει δεν εισηγήθηκα ποτέ πολλά λεφτά και, όχι, δεν τα έδωσα. Προτιμούσαν να επενδύσω σε νέους ανθρώπους παρά σε όσους είχαν υψηλά κασέ. Και όσες φορές επένδυσα σε μεγάλα ονόματα έδωσα τα μισά λεφτά από αυτά που έδιναν οι άλλοι, όπως έγινε στην περίπτωση της Μελέτη και της Στεφανίδου. Δεν θα μπορούσα της Στεφανίδου άλλωστε να της δώσω ποτέ όσα έπαιρνε από τον Αnt1 και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Και όταν πήρα την Μελέτη, πήρε ένα λογικό μισθό, που αυτή τη στιγμή είναι από τους χαμηλότερους που δίνονται στην πιάτσα».

Όσον αφορά τα πρόσωπα του καναλιού και το ενδεχόμενο αλλαγών, παραδέχεται ότι «κάποια σίγουρα θα επηρεαστούν και κάποια άλλα όχι και δεν θα είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αλλά και ουσιαστικής αλλαγής… Όταν περνάς από ένα μεγάλο σεισμό δεν θες να σου θυμίζει τίποτα από αυτόν».

Και οι μεγάλοι σταρ της τηλεόρασης τι θα απογίνουν; «Οι μεγάλοι σταρ της τηλεόρασης ένας ένας φεύγουν. Δεν χρειάζεται να φύγουν όλοι μαζί. Ένας ένας και, δυστυχώς, θα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Και οι παράπλευρες απώλειες είναι πως θα φύγουν οι εργαζόμενοι που έπαιρναν έναν μικρό μισθό και στήριζαν τους σταρ. Πολλοί από τους μεγάλους σταρ θα ρίξουν το κασέ τους για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Να υπάρχουν στην τηλεόραση», λέει.

Ο κ. Μαλέλης μιλάει και για την Ελένη Μενεγάκη λέγοντας ότι «δεν έχουμε συνεργαστεί. Η Ελένη Μενεγάκη έχει κάνει πολλά πράγματα στην τηλεόραση, έχει πορεία, εκμ��ταλλεύτηκε πολύ τα προσωπικά της. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ακόμη. Κάποιες στιγμές δείχνει σημάδια ανανέωσης, πάντως. Όμως δεν θα ήθελα να μιλήσω μεμονωμένα για πρόσωπα. Η αλλαγή θα είναι τσουνάμι Θα φέρει και καινούργια πράγματα εντελώς. Και θα μα�� παρασύρει όλους και δεν βγάζω έξω κανέναν, ούτε τον εαυτό μου».

Τέλος, αυτό που εύχεται είναι να μην κλείσει κανένα κανάλι και να μην μειωθούν δραματικά οι θέσεις εργασίας, γιατί τότε τα πράγματα θα είναι τραγικά, όπως λέει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική «αλλά όχι με τους όρους που αυτή γίνεται σήμερα και με τα δύο μεγάλα κόμματα που ο κόσμος πρέπει να τα στείλει σπίτι τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top