Ένα ατύχημα σε μία ημέρα που δεν επιτρέπει ατυχήματα και λάθη, είχε ο Διονύσης στον ημιτελικό του MasterChef 5.
MasterChef 5: Η Συνταγή της «Σαλάτας του Τόπου»
Συγκεκριμένα, ενώ μαγείρευε με αντίπαλό του τη Μαργαρίτα διεκδικώντας μίας θέση στον μεγάλο τελικό της 9ης Ιουνίου, ο παίκτης δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την τεχνική κονσομέ (consommé).
Λεξικό MasterChef: Κονφί, κροκάν, αροζέ - Tι σημαίνουν όλα αυτά που ακούμε
Το κονσομέ είναι σούπα με απόλυτη διαύγεια, ιδιαίτερη ένταση και γεύση που θυμίζει εκχύλισμα από την πρώτη ύλη. Ο ζωμός γίνεται διαυγής μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας με τη βοήθεια της πρωτεΐνης του αυγού, η οποία κατακρατά όλα τα ζωικά λίπη που θολώνουν το χρώμα του στην επιφάνεια του ζωμού.
Ο Διονύσης χτυπούσε για περισσότερη ώρα από εκείνη που έπρεπε και σε συνεχή υψηλή φωτιά τα αυγά κι έτσι, δεν πέτυχε την τεχνική.
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5
Διαβάστε όλα τα θέματα για το MasterChef 5