The Crown: Αλήθειες και μύθοι από τον μπάτλερ της Diana

Τι είπε για τις ανακρίβειες στο The Crown

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η 4η σεζόν της σειράς «The Crown» στο Netflix κάνοντας πολλούς να μιλούν  για ιστορικές ανακρίβειες. Ο μπάτλερ της πριγκίπισσας Diana, Paul Burrell, θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με τον θυελλώδη γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της Diana, αλλά και της έντονης διαμάχης που φαίνεται να υπήρξε μεταξύ της Βασίλισσας και της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Έξαλλος ο William με την εικόνα της Diana στη σειρά «The Crown»

Paul Burrell

Ο αδιάφορος Κάρολος

Η Lady D έκανε κρυφά πρόβες σε ένα στούντιο στο Δυτικό Λονδίνο και χόρεψε στη σκηνή της Όπερας σαν δώρο στον Πρίγκιπα Κάρολο. Στη σειρά φαίνεται πως ο Κάρολος δεν ενδιαφέρεται όταν η Diana χορεύει στη σκηνή, είναι  αδιάφορος απέναντι στους γιους του και αυτό είναι κάτι που σχετίζεται με την Camilla Parker-Bowles.

Camilla Parker-Bowles - Πρίγκιπας Κάρολος

«Η σειρά δίνει μια ακριβή εικόνα της ολοένα και πιο παγωμένης σχέσης τους. Ήταν παντρεμένος με την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, αλλά δεν τη φρόντιζε, και αυτό είναι που συναντά κανείς στο The Crown» αναφέρει ο μπάτλερ της πριγκίπισσας και στη συνέχεια σημειώνει: «Η Diana μου είπε: «Νόμιζα ότι όταν παντρεύτηκα ο σύζυγός μου θα ήταν εκεί για μένα, να με φροντίζει, να με στηρίζει, να με ενθαρρύνει, αλλά δεν είναι». Αυτό είναι πραγματικό γεγονός. Βλέπετε ένα άγνωστο νεαρό κορίτσι είχε αρχίσει να ξεπερνά σε δημοτικότητα τον σύζυγό του και αυτό είναι αλήθεια πως δεν άρεσε στον Κάρολο».

Αυτή η ηθοποιός θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Diana στη σειρά «The Crown»

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων

Στην πραγματικότητα, η πριγκίπισσα δεν επέλεξε το δαχτυλίδι αρραβώνων της, επιβεβαιώνει ο Paul. «Ήμουν εκεί. Η βασίλισσα το επέλεξε με τον πρίγκιπα Κάρολο. Ζήτησε να δει πολύτιμους λίθους. Έφερε διάφορες θήκες  που μέσα είχαν ότι πολύτιμη πέτρα μπορείτε να φανταστείτε. Ο πρίγκιπας Κάρολος κατέβηκε από τη σουίτα του στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, και επέλεξαν αυτό το δαχτυλίδι που φόρεσε τελικά η πριγκίπισσα».

Η εκρηκτική σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ και της Diana

 «Δεν είχαν πολύ στενή σχέση. Την άκουσα να λέει ότι η Diana είναι ένα ανόητο κορίτσι, που δε συνειδητοποιεί πως οι άντρες έχουν να ασχοληθούν και με άλλες υποθέσεις». Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη σειρά και είναι η αλήθεια».

Η «μάχη» της Diana με τη βουλιμία

Σε αρκετές σκηνές βλέπουμε τη Diana  να δίνει «μάχη» με τη βουλιμία. Ο Paul ισχυρίζεται ότι αυτή η διαταραχή ταλαιπώρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την πριγκίπισσα. Η μάχη της πριγκίπισσας με τη νευρική διαταραχή ήταν μακρά, αποκαλύπτει.
«Είναι πολύ ενοχλητικό για μένα να παρακολουθώ κάτι τέτοιο, όπως επίσης πρέπει να είναι και για το κοινό. Υπέφερε τόσο πολύ με αυτό. Στο «Τhe Crown» απεικονίζεται, αλλά μόνο σε μικρές σκηνές. Στη σειρά φαίνεται πως δεν μπορούσε να βρει βοήθεια, αλλά εγώ ήμουν εκεί και τη βοήθησα».

Ο «εισβολέας» στο υπνοδωμάτιο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ηταν 9 Ιουλίου του 1982, όταν ο Φάγκαν εισέβαλε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και έφτασε στο δωμάτιο που κοιμόταν η Ελισάβετ. Μάλιστα, κατάφερε να της μιλήσει για αρκετά λεπτά, προτού εμφανιστεί ο βοηθός της.

Σύμφωνα με τον Paul αυτό είναι ένα αληθινό γεγονός. «Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν ήταν εκεί εκείνο το βράδυ. Ήταν μόνη της. Υπάρχουν ανακρίβειες σε ό, τι έχει να κάνει με τη διακόσμηση. Η κρεβατοκάμαρά της δεν είναι κόκκινη και μεγαλοπρεπής όπως απεικονίζεται. Έχει ένα πολύ ταπεινό μονό κρεβάτι, δύο κομοδίνα που δεν είναι διακοσμημένα με λουλούδια. Επιπλέον, η Βασίλισσα χρησιμοποιεί εμφιαλωμένο νερό, όχι νερό βρύσης, για να πλύνει τα δόντια της».

Η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν έχουν ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες.

Σύμφωνα με τη «Sun»,  ο Paul μίλησε και για τη σχέση της Ελισάβετ με τον Φίλιππο. Στη σειρά το ζευγάρι παρουσιάζεται να έχει μια πολύ τυπική και «κρύα» σχέση  και πως κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια,  αλλά είναι μύθος.  «Και οι δύο έχουν ξεχωριστές σουίτες. Υπάρχει όμως ένα κοινό υπνοδωμάτιο στη μέση και αυτό είναι το υπνοδωμάτιο που χρησιμοποιούν. Ο πρίγκιπας Φίλιππος λατρεύει τη βασίλισσα».

Μάργκαρετ Θάτσερ

H σχέση της βασίλισσας με τη Μάργκαρετ Θάτσερ

Στην τέταρτη σεζόν της σειράς «The Crown», υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες σε σχέση με την πραγματική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, ακόμη και με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η σχέση των δύο γυναικών  ήταν πολύ πιο ζεστή από εκείνη που απεικονίζεται στη σειρά. Η βασίλισσα δεν αντιπαθούσε την πρωθυπουργό Μαργαρίτα Θάτσερ. Δεν υπήρχε καμία αντιπαράθεση μεταξύ τους. Κανείς δε γνωρίζει τι έλεγαν στις συναντήσεις τους γιατί γίνονταν κατ’ ιδίαν», τονίζει ο Paul.