Άκυρα πρόστιμα του ΕΣΡ κατά την περίοδο 2006-2007

«Μη νόμιμη συγκρότηση» επικαλείται το ΣτΕ

Άκυρες ανακηρύσσει τις αποφάσεις και τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για μεγάλο χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2007 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Δ’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με αυξημένη επταμελή σύνθεση ακύρωσε πρόστιμο που είχε επιβληθεί το 2007 σε περιφερειακό σταθμό της Κρήτης κρίνοντας ότι το ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη συγκρότηση όταν έλαβε την απόφαση.

Το ΣτΕ, ερμηνεύοντας το άρθρο 101Α του Συντάγματος, επεσήμανε ότι τα μέλη των συνταγματικώς κατοχυρωμένων ανεξάρτητων Αρχών επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Πρόεδρων της Βουλής με ομόφωνη απόφαση και με τετραετή θητεία, μετά τη λήξη της οποία μπορούν να λειτουργούν για εύλογο χρονικό διάστημα.

Τη συγκεκριμένη περίοδο, η θητεία των μελών είχε λήξει και είχε πάρει 8μηνη παράταση έως ότου οριστούν νέα μέλη η οποία κρίθηκε ότι ήταν κατά παράβαση των επιταγών του Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top