Δημοσιογράφοι των «Νέων»: «Όχι στις «τυφλές» απεργίες της ΕΣΗΕΑ»

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση - ψήφισμα

Την αντίθεσή τους στην τετραήμερη απεργία των δημοσιογράφων - μελών της ΕΣΗΕΑ εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Τα Νέα».


Όπως αναφέρει ψήφισμά τους: «… Αφού δηλώνουν ότι επ’ ουδενί επιθυμούν να διαταραχθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και να ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τις απεργίες που έγιναν και για όσες, ενδεχόμένως, προγραμματίζονται με την ίδια μέθοδο, δηλαδή χωρίς προηγούμενη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν 88 μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στα «ΝΕΑ» τονίζεται ότι ��εν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να μετέχουμε σε «τυφλές» κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα αν δεν έχουν προηγηθεί γενικές συνελεύσεις των δημοσιογράφων στους χώρους της δουλειάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει


«Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να εγκαταλείψει την ατελέσφορη πρακτική των αδιέξοδων απεργιών και να επιχειρήσει την υπογραφή σύμβασης με εκείνους τους εργοδότες, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί σχετικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top