Ψηφιακή και η Κεντρική Ελλάδα

Επεκτείνεται το σήμα της Digea

Από τα τέλη Μαΐου και οι κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας θα απολαμβάνουν στις τηλεοράσεις τους καθαρή εικόνα και κρυστάλλινο ήχο μέσω της Digea, η οποία επεκτείνεται στους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτή τη φορά εκτός από τα 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, STAR, Mega, ΑΝΤ1, Alpha, Alter, ΣΚΑΙ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να μεταδοθεί παράλληλα ψηφιακά και το σήμα της κρατικής τηλεόρασης.

Το ψηφιακό σήμα θα μεταδίδεται από το Δοβρούτσι στις συχνότητες 22 και 29, ενώ θα σταματήσει να εκπέμπεται το αναλογικό σήμα από το συγκεκριμένο κέντρο. Έτσι οι τηλεθεατές που παίρνουν σήμερα εικόνα από εκεί θα πρέπει να προμηθευτούν τον ειδικό αποκωδικοποιητή mpeg 4 εκτός εάν διαθέτει η τηλεόραση τους .

Η εκπομπή αναλογικού σήματος θα συνεχιστεί από το Πήλιο και έτσι σε κάποιες περιοχές που δεν λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους οι κάτοικοι θα πρέπει να στρέψουν τις κεραίες τους προς τα εκεί.

Με τη λειτουργία του νέου κέντρου στο Δοβρούτσι η πληθυσμιακή κάλυψη του ψηφιακού σήματος θα αγγίξει το 70%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top