Elif: Η Λεϊλά καταλαβαίνει πως ο Γιαχιά λέει ψέματα και δεν έχει εταιρία

Οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα πρωταγωνιστούν στο επεισόδιο της Δευτέρας

Μετά από πολλές μέρες, ο Γιουσούφ πηγαίνει ξανά στο σπίτι για να δειπνήσει με την οικογένεια Εμίρογλου, αφού το υποσχέθηκε στην Αλιγιέ. Στο τραπέζι η Μελέκ ανακοινώνει την επαγγελματική πρόταση, που της έκανε ο Γιαχιά. Ο Γιουσούφ επιτέλους καταλαβαίνει πως ο Γιαχιά δεν της έκανε πρόταση γάμου και πως είχε παρεξηγήσει την κατάσταση.  Ο Σελίμ και η Αλιγιέ δεν συμφωνούν και η Μελέκ τους λέει πως εμπιστεύεται τον Γιαχιά και πως τους σύστησε η Λέϊλά. Ο Γιουσούφ το ακούει αυτό.  Ο Σελίμ θέλει να πάρει περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση του Γιαχιά. Η Μελέκ όμως τους δηλώνει πως πρέπει να μετακομίσει χωρίς να δίνει άλλες εξηγήσεις. Η Λεϊλά καταλαβαίνει πως ο Γιαχιά δεν έχει εταιρία και όλα είναι ψέματα.

Κάποτε είχε αλλά χρεοκόπησε. Τον ρωτάει πως σκοπεύει να προσφέρει δουλειά στη Μελέκ και εκείνος της λέει πως η Μελέκ θα δουλεύει για τον πρώην συνεταίρο του. Η Λεϊλά αρχίζει να έχει πια αμφιβολίες γιατί το σχέδιό της ήταν καλό στην αρχή αλλά τώρα όλα αλλάζουν με τα νέα δεδομένα.  Η Ελίφ και η Ιντζί είναι λυπημένες. Η Ελίφ δεν θέλει να φύγει. Η Μελέκ της λέει πως πρέπει να πείσουν την οικογένεια και να φύγουν. Η Ελίφ μιλάει για τον Γιοσούφ, δεν θέλει να τον αποχωριστεί και η επιμονή της επηρεάζει τη Μελέκ.  Λίγο αργότερα, ο Γιουσούφ λέει στη Μελέκ πως την είδε με τον Γιαχιά και νόμιζε πως σκόπευε να τον παντρευτεί. Η Μελέκ θυμώνει μαζί του, δεν μπορεί να πιστέψει πόσο πολύ την παρεξήγησε.  Ο Γιουσούφ πάει να φύγει και τον πλησιάζει ο Σελίμ και συζητάνε για το θέμα της υγείας του. Ο Γιουσούφ τον συμβουλεύει να μιλήσει με τη Ζεϊνέπ γιατί έχει δικαίωμα να ξέρει την αλήθεια. Καθώς μιλάνε η Ζεϊνέπ ακούει τον Σελίμ να λέει πως το μωρό έρχεται σε λάθος χρόνο και πιστεύει πως ο Σελίμ δεν θέλει το παιδί τους.

  Ο Σελίμ λέει στον Γιουσούφ πως ίσως είναι καλύτερα, που θα φύγει η Ελίφ ώστε η ανιψιά του να μη δει το θάνατό του.  Η Αλιγιέ κάνει ερωτήσεις στη Μελέκ και προσπαθεί να  μάθει τον πραγματικό λόγο για τα σχέδια της να φύγει. Η Μελέκ μόνη της στο δωμάτιο της σκέφτεται τον Γιουσούφ.  Πιστεύει πως ο Γιουσούφ την παρεξήγησε και πήγε να βρει τη Λεϊλά. Αυτή η σκέψη την πληγώνει. Τώρα είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να φύγει μακριά.  

Την επόμενη μέρα η Μελέκ λέει στον Σελίμ πως η επαγγελματική πρόταση που δέχθηκε, είναι πολύ καλή και η Ελίφ θα έχει ένα καλύτερο μέλλον. Ο Σελίμ το σκέφτεται καθώς ο ίδιος σε λίγους μήνες θα χειροτερέψει και δεν θέλει η Ελίφ να τον δει σε κακή κατάσταση. Η Μελέκ ανακοινώνει στον Γιαχιά πως θα δεχθεί την επαγγελματική του προσφορά και θα μετακομίσει στην πόλη του.  Ο Ορχάν πηγαίνει στο μαγαζί του Γιουσούφ και προσφέρει ένα δώρο στη Σιταρέ. Η Σιταρέ ενθουσιάζεται. Ο Γιουσούφ βλέπει τη σκηνή και καταλαβαίνει πως ο φίλος του έχει ερωτευθεί τη Σιταρέ.  Ο Γιαχιά λέει στη Μελέκ πως θα φύγουν σε δύο μέρες. Ο Γιουσούφ νιώθει απαίσια και έχει μετανιώσει για τη συμπεριφορά του στη Μελέκ. Έβγαλε γρήγορα συμπεράσματα και πλήγωσε τη Μελέκ…

Δείτε όλα τα επεισόδια της Elif