Traction: Το ημερολόγιο της Pirelli αναζητά τη νέα Ιουλιέτα

Διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδες ενσαρκώνουν την ομώνυμη ηρωίδα

Το "Pirelli Calendar" φέτος δανείζεται τη θεματολογία του από το γνωστό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που αφορά τον ανέλπιδο έρωτα δύο νέων, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

 

Ο Ιταλός φωτογράφος Paolo Roversi δημιουργεί το 47ο συλλεκτικό ημερολόγιο για την Pirelli, με τίτλο «Αναζητώντας την Ιουλιέτα». Ο δημιουργός προσπαθεί να εντοπίσει το πρόσωπό της μέσα από τον φακό, ανάμεσα σε πολλές εντυπωσιακές ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων ποζάρουν η Emma Watson, η Kristen Stewart, η Claire Foy και η Indya Moore.

 

«Το ημερολόγιο της Pirelli είναι κάτι το ξεχωριστό για έναν φωτογράφο. Έχω δει όλα τα ημερολόγια που έγιναν πριν από μένα, είναι όλα θαυμάσια και έχουν γίνει από τους καλύτερους φωτογράφους», δήλωσε ο Ιταλός φωτογράφος.

 

Το ημερολόγιο για το 2020 αποτελείται από 132 σελίδες, μαζί με αποσπάσματα από το Σαιξπηρικό έργο και κοσμείται από 58 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες.

«Η ιδέα μου είναι πολύ απλή. Έχει να κάνει με την ομορφιά και την αγάπη. Είναι μια απλή, αλλά πολύ δυνατή σύλληψη», είπε ο Paolo Roversi.

Η διαδικασία της φωτογράφησης είναι μοναδική και μας ταξιδεύει σε έναν μοναδικό και άκρως ατμοσφαιρικό κόσμο, βγαλμένο από παραμύθι.