Διαδηλώσεις στην Τουρκία για τον περιορισμό του internet

Θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων της Τουρκίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τις αρχές της χώρας να πάρουν πίσω το επίμαχο μέτρο. Στις συγκεντρώσεις, μάλιστα, το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Κάτω τα χέρια από το Ιnternet».

Από τις 22 Αυγούστου, οι χρήστες του Internet στη γειτονική ��ώρα θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα πακέτα φίλτρων που θεσμοθετεί η κυβέρνηση. Πρόκειται για το «οικογενειακό», το «παιδικό», το «εσωτερικό» και το «κοινωνικό».

Η αρμόδια Αρχή υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται για την προστασία των πολιτών, άποψη με την οποία δεν φαίνεται να συμφωνούν οι χρήστες του διαδικτύου. Και αυτό γιατί, στην περίπτωση που κάποιος εισέλθει σε απαγορευμένο διαδικτυακό τόπο, η επίσκεψη αυτή θα καταγράφεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top