«Πάγωσε» η εικόνα, «πάγωσαν» και οι διοργανωτές της Eurovision

Παραιτήσεις και καταγγελίες μετά από τα τεχνικά προβλήματα

Την παραίτησή του υπέβαλε στέλεχος της γερμανικής διοργάνωσης της Eurovision, και συγκεκριμένα μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας, μετά τα απίστευτα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον α’ ημιτελικό το βράδυ της Τρίτης. Oι Νορβηγοί καταγγέλλουν μάλιστα ότι το τραγούδι τους, όχι μόνον δεν μεταδόθηκε σε όλες τις χώρες, αλλά τα έχουν «βάλει» με τους Γερμανούς για τις… «εξηγήσεις» που τους δίνουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εκτός από την Ελλάδα, προβλήματα στην μετάδοση παρατηρήθηκαν και σε άλλες χώρες, με μεγαλύτερο το πρόβλημα της Ισπανίας, οι τηλεθεατές της οποίας δεν είδαν ποτέ στον «αέρα» τους το τραγούδι της Νορβηγίας!

Τα προβλήματα επικεντρώθηκαν στα τραγούδια των πέντε πρώτων χωρών που διαγωνίστηκαν στον ημιτελικό. Εξι χώρες ανά την Ευρώπη, ή δεν τα είδαν καθόλου τα πέντε αυτά κομμάτια, ή τα είδαν με τεράστια προβλήματα. Οι Ισπανοί δεν είδαν ποτέ το κομμάτι της Νορβηγίας, αφού έβλεπαν «παγωμένη» εικόνα δίχως ήχο. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα υπήρξαν στην μετάδοση του τραγουδιού της Αλβανίας και της Πολωνίας, (που ήταν και τα τρία πρώτα στην σειρά) στις χώρες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, στην Μεγάλη Βρετανία, την Φινλανδία και την Σουηδία.

Και μετά την συνέντευξη τύπου της EBU, στην οποία οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν τα τεχνικά προβλήματα, ήλθε η φοβερή απάντηση που είχαν να δώσουν στους Νορβηγούς – αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους: «Ακόμη και 12άρι να σας έδινε η Ισπανία, δεν θα περνούσατε στον τελικό. Οπότε τί φωνάζετε;», ήταν η απάντηση που δόθηκε mot a mot. Είδατε που ορισμένα πράγματα - για τα τεχνικά προβλήματα μιλάμε - δεν αποτελούν ίδιον μόνο της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας;

Οι καταγγελίες των μελών της αποστολής της Νορβηγίας δεν στάθηκαν μόνον σε ό, τι αφορά την Ισπανία, αλλά αφορούν γενικότερα την παρουσίαση του κομ��ατιού της χώρας που έγινε μέσα από τεράστιες δυσκολίες.

Δείτε τί μετέδωσε για το θέμα το Super Star.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top