Έντονες επικρίσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ κατά του ΕΣΡ

Με αφορμή το πρόστιμο το «Ράδιο Αρβύλα»

Έντονα επικριτική προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ήταν η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Η Ένωση με αφορμή το πρόστιμο 50.000 ευρώ που υπεβλήθη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο-Αρβύλα», τόνισε πως «η σάτιρα και ο καυτηριασμός φαινομένων της πολιτικής ζωής, ακόμη και στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, που έχουν προκαλέσει έντονα την κοινή γνώμη, όπως η πορεία των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών για σκάνδαλα, δεν είναι δυνατόν να κρίνονται ως επιλήψιμες και τιμωρητέες συμπεριφορές, με την επίκληση γενικών ρητρών κανόνων δικαίου».

Παράλληλα, η Ένωση υπενθυμίζει την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει ότι η σύνθεση του ΕΣΡ δεν είναι νόμιμη τουλάχιστον από το έτος 2007 και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση του Συμβουλίου να παραχωρήσει άδεια σε ένα ακόμη ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας, αφού έχει ήδη συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των 12 περιφερειακών σταθμών που δικαιούνται να εκπέμψουν ψηφιακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top