Τηλέμαχος Χυτήρης: Επιδότηση μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών

Τι είπε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό

Τηλέμαχος Χυτήρης: Επιδότηση μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 και στην εκπομπή για τα media 12-1 του Σαββάτου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρη ξεκαθαρίζοντας ότι στις αρχές Ιουνίου θα γίνει η κατάθεση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στη Βουλή.

Παραδέχθηκε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχουν απαγορευτικά. Μπορούν και με την παρούσα νομοθεσία να προχωρήσουν».

Για την ανεργία στα ΜΜΕ επισήμανε πως «Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενισχυθούν» κι ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι «η επιδότηση της μισθοδοσίας, αλλά και των εργοδοτικών εισφορών για ένα διάστημα περίπου δύο χρόνων.»

Για τα sites και τα blogs σημείωσε πως «Η αξιοπιστία του δημοσιογράφου είναι το όνομά του» και συνεπώς «Η ανωνυμία των blogs είναι πρόβλημα». Επιπλέον τόνισε πως «Υπάρχει πρόθεση για ένα πλαίσιο που θα προστατεύει τουλάχιστον τα site» τα οποία σαφώς διαχώρισε από τα blogs που χαρακτήρισε «άφαντα» ως προς την επωνυμία και την έδρα τους. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την ευρωπαϊκή εμπειρία και ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι και αλλού είναι ανώνυμα τα blogs.

Σε ό, τι αφορά το Alter, παραδέχ��ηκε ότι ο σταθμός έχει μεγάλα ανοίγματα ενώ ευχήθηκε «να βρεθεί φόρμουλα και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες να έχουν αίσιο τέλος». Διαφορετικά όπως σημείωσε «η κρίση δύσκολα θα αντιμετωπιστεί». Επανέλαβε επίσης την αναγκαιότητα της ύπαρξης του νομοσχεδίου που θα λύσει αρκετά προβλήματα και ίσως ένα μέρος των εργαζομένων να βρει δουλειά.

Τέλος, χαρακτήρισε «υπερβολική» την στάση των ιδιωτικών καναλιών στο θέμα της ΕΡΤ HDαναφέροντας ότι «Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα». Ως προς την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης είπε, «Θα παραμείνουν και τα τρία κανάλια εθνικής εμβέλειας, διότι είναι απαραίτητα, αρκεί να γίνεται σωστή διαχείριση».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top