Εσύ πόσο… Home alone τύπος είσαι;

10 πράγματα για το «Μόνος στο σπίτι» που μάλλον- δεν ήξερες!

Η ταινία «Μόνος στο σπίτι» δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. 

Για τους περισσότερους από εμάς δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς τον αξιαγάπητο Kevin και τη μαμά του να φωνάζει έντρομη που τον ξέχασε μόνο του πίσω στο σπίτι!

Δεν είναι τυχαίο πως η ταινία έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, αφού μόνο το 1990 που κυκλοφόρησε έφερε έσοδα μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που έχει εκτιναχθεί αυτά τα 28 χρόνια.

Με αφορμή την προβολή της αγαπημένης ταινίας στο Star, σας αποκαλύπτουμε 10 μυστικά για το blockbuster που θα σας κάνουν ακόμα πιο... Home alone τύπους!

1. Το σπίτι της οικογένειας του Kevin βρίσκεται στο Ιλινόις των ΗΠΑ. Μάλιστα, το 2012 πουλήθηκε για 1.5 εκατομμύριο δολάρια και πλέον λειτουργεί ως τουριστική ατραξιόν.

2. Για να είναι πιο ρεαλιστική η ταινία, ο Joe Pesci, ο κοντός από τους δύο «κακούς», ήθελε ο Macaulay Culkin να τον φοβάται πραγματικά, οπότε προσπαθούσε να τον συναντάει όσο γίνεται λιγότερο στα γυρίσματα. 

3. Η ταινία «Angels with filthy souls» που έβλεπε ο Kevin δεν είναι πραγματική ταινία. Γυρίστηκε για τις ανάγκες του «Home Alone». 

4. Η ταραντούλα που περπατούσε στο πρόσωπο του Marv ήταν αληθινή. Για να αποφύγει να την τρομάξει, ο ηθοποιός Daniel Stern έκανε πως φωνάζει και πρόσθεσαν τον ήχο αργότερα. 

5. Η ταινία γυρίστηκε στο Σικάγο και η σκηνή από το αεροδρόμιο του Παρισιού γυρίστηκε στο αεροδρόμιο O’ Hare του Σικάγου. Η σκηνή με τις πολυτελείς θέσεις γυρίστηκε στο γήπεδο μπάσκετ ενός τοπικού σχολείου. 

6. Ο ρόλος του Harry είχε προταθεί αρχικά στον Robert De Niro που τον απέρριψε.

7. Ο αδερφός του Macaulay Culkin, Kieran, υποδύθηκε τον Fuller, τον μικρό ξάδερφο του Kevin, που έβρεχε συνέχεια το κρεβάτι του. 

8. Η συσκευή εγγραφής Talkboy φτιάχτηκε ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας. Ωστόσο, πολλοί ήθελαν να το αποκτήσουν κι έτσι, λίγο καιρό μετά, εμφανίστηκαν πολλές τέτοιες συσκευές στα καταστήματα. 

9. Τα γυάλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια που πατάει ο «κακός» Marv όταν μπαίνει στο σπίτι στην πραγματικότητα είναι κέρινα.

10. Ο ίδιος ο Macaulay Culkin ζωγράφισε τον χάρτη με όλες τις τοποθεσίες, που είχε στήσει τις παγίδες στο σπίτι του.

Δείτε το «Μόνος στο σπίτι» απόψε στις 22:50 στο Star.