Οι Τούρκοι «έσωσαν» την Απογευματινή

Συγκινητική πράξη συμπαράστασης, ενώ η Ελλάδα αδιαφορεί...

Οι Τούρκοι «έσωσαν» την Απογευματινή
Εκστρατεία σωτηρίας της ελληνικής εφημερίδας «Απογευματινή» έκαναν οι… Τούρκοι πολίτες με μια πράξη που προκαλεί έντονη συγκίνηση. Την ίδια ώρα η Ελλάδα δεν έδωσε δεκάρα στις συνεχείς εκκλήσεις της ελληνικής «φωνής» της μειονότητας για σωτηρία…Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η «Απογευματινή» που εκδίδεται στην Τουρκία, στην ελληνική γλώσσα για τους ομογενείς, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, σε άρθρο προ ημερών η εφημερίδα είχε αναφερθεί στο πρόβλημα προειδοποιώντας ότι το επετειακό φύλλο στις 12 Ιουλίου, ημέρα «γενεθλίων» της εφημερίδας, μπορεί να είναι και το τελευταίο. Καμία ανταπόκριση από την Ελλάδα…

Μετά από 87 χρόνια ζωής και ενώ ήταν ένα βήμα πριν το «λουκέτο», το «θαύμα» έγινε! Τούρκοι πολίτες, που δεν γνωρίζουν «γρι» ελληνικά έγιναν συνδρομητές, προκειμένου να την ενισχύσουν.

«Αγαπητοί φίλοι που γίνατε συνδρομητές δίχως να ξέρετε ελληνικά», ήταν το πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα. Μετά από 87 χρόνια η εφημερίδα «μίλησε» τούρκικα για να την καταλάβουν αυτοί που βοήθησαν στην διάσωσή της.

«Προσθέσατε τις φωνές σας στην ιαχή μας. Αυτοί που δεν άκουσαν την αδύναμη φωνή μας, οπωσδήποτε θα δώσουν βάση στην ισχυρή φωνή σας», γράφει μέσα η εφημερίδα εκφράζοντας την αμέριστη ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση.

Το θέμα της «Απογευματινής» προβάλλεται αρκετά από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης… Η κίνηση των Τούρκων «φίλων» της εφημερίδας όμως δυστυχώς δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζονται πιο δραστικές κινήσεις για να καταφέρει να επιβιώσει…
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top