Σοκ στον Τύπο: Κλείνει μεγάλη και ιστορική κυριακάτικη εφημερίδα

Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας θα κυκλοφορήσει μεθαύριο

Σοκ στον Τύπο: Κλείνει μεγάλη και ιστορική κυριακάτικη εφημερίδα

Πρώτη ανάρτηση: 07/07/2011 19.53

Σoκ στον δημοσιογραφικό χώρο και γενικά στα media προκαλεί το κλείσιμο της ιστορικής βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας "News of the World", το οποίο αποφάσισε ο όμιλος News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ μετά το σκάνδαλο με τις υποκλοπές που έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία.

«Η News of the World ασχολείται με το να φέρνει τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους. Απέτυχε όμως να το κάνει για τον εαυτό της» τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και υιός του Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς.

Με αυτήν την λιτή ανακοίνωση, ο υιός Μέρντοχ τόνισε ότι την Κυριακή θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά η εφημερίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η "News of the World" δεν είναι ένα οποιοδήποτε τυχαίο φύλλο, αλλά από τα πιο ιστορικά της Βρετανίας καθώς κυκλοφορεί επί 168 χρόν��α.

Σχεδόν κάθε Κυριακή οι πάντες την ανέμεναν για τα πολλά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της, με τα οποία έφερνε σε δύσκολη θέση πολιτικούς αλλά και ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος, του αθλητισμού και γενικά της σόουμπιζ. Ωστόσο πολλά από αυτά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ προέρχονταν από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, εξετάζεται το ενδεχόμενο 4.000 πολίτες να έγιναν στόχοι της εφημερίδας.

Όλοι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών πρέπει να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι η εφημερίδα θα βάλει λουκέτο. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα τα αδικήματα έχουν γίνει γνωστά και όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτές τις απαίσιες πράξεις θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη. Όπως έκανε σαφές ο πρωθυπουργός, έχει δεσμευθεί για ενδελεχείς δημόσιες έρευνες προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτό δε θα συμβεί ξανά στην χώρα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top