Το Facebook προκαλεί… ασθένειες!

Και βλάπτει την ψυχική υγεία

Έρευνες επί ερευνών γίνονται συνέχεια για τις επιδράσεις του Facebook. Μια από τις τελευταίες, ισχυρίζεται ότι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν σοβαρά την… ψυχική υγεία.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το Facebook προκαλεί αντικοινωνική συμπεριφορά και διάφορες ψυχολογικές δυσλειτουργίες,κυρίως στα άτομα νεαρής ηλικίας.


Ειδικότερα οι νέοι που επισκέπτονται συχνότερα την σελίδα το��ς στο Facebook, είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν επιθετική συμπεριφορά, συμπτώματα άγχους, δυσκολία στον ύπνο, αλλά και να γίνουν επιρρεπείς σε διάφορες μορφές ασθενειών.

Όσοι μάλιστα πηγαίνουν ακόμα σχολείο, δεν αποκλείεται να έχουν τάσεις για συχνότερες «κοπάνες» και η βαθμολογία τους να είναι χαμηλότερη.

Και για να μην δαιμονοποιήσουμε το Facebook, αρκεί να σας πούμε ότι έχει και πολλά θετικά.Έν απ΄αυτά, είναι ότι οι νεαροί ενήλικες δείχνουν καλύτερα τα συναισθήματα τους στους διαδικτυακούς τους «φίλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top