Reality με γυμνούς: Τα παιχνίδια που «αναστάτωσαν» την TV!

Δείτε τέσσερα από αυτά που προκάλεσαν σάλο

Reality με γυμνούς στην TV

Περιμένοντας τα νέα reality για τη νέα τηλεοπτική σεζόν 2019, ξεχωρίσαμε κάποια που μάλλον δε θα προβληθούν ποτέ στην ελληνική τηλεόραση... για ευνόητους λόγους.

Τα πιο «προκλητικά» reality είναι εκείνα όπου οι παίκτες είναι… γυμνοί! Κάτι τέτοιο δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, όμως σε αρκετές χώρες διάφορα reality αυτού του τύπου προκαλούν σάλο! Το star.gr συγκέντρωσε κάποια από αυτά και σας τα παρουσιάζει:

Μεγάλη Βρετανία

Bromans

Το βρετανικό κανάλι ITV2 σκέφτηκε πως η αρχαία Ρώμη είναι μία καλή θεματολογία. Το Bromans λοιπόν ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και τελείωσε στις 2 Νοεμβρίου 2017!

Το κανάλι έβαλε οκτώ ζευγάρια να ζήσουν ως αρχαίοι Ρωμαίοι και να βιώσουν τη δόξα των μονομάχων, αλλά και τις δυσκολίες αυτών. Δε χρειάστηκε μόνο να αποδείξουν ότι είναι δυνατοί, αλλά και ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνήθειες των Ρωμαίων, φορώντας ακόμα και τα ίδια ρούχα και ακολουθώντας ρωμαϊκή διατροφή.

Γενικά το όλο κόνσεπτ περιλάμβανε αρκετό γυμνό.

Οι κριτικές πάντως μιλάνε για μία trash παραγωγή, ενώ κάποιοι δε δίστασαν να το χαρακτηρίσουν ως «ένα πρόγραμμα που δε θα έπρεπε ποτέ να είχε προβληθεί, καθώς κατεβάζει σε νέο χαμηλό το τηλεοπτικό επίπεδο».

Undressed

Σκοπός του παιχνιδιού «Undressed», σύμφωνα με τους συντελεστές του, είναι άτομα εντελώς άγνωστα μεταξύ τους να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες και σκέψεις μέσω μιας ιδιαίτερης διαδικασίας που εξυπηρετεί τη «γρήγορη απόκτηση οικειότητας και την εξερεύνηση των αποδεκτών κανόνων έλξης».

Όπως μάλιστα υποστηρίζει χαρακτηριστικά η εταιρεία παραγωγής Fizz, το «Undressed» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρωτοποριακό «κοινωνικό πείραμα».

Όσο για τους κανόνες του; Αυτοί είναι ιδιαίτερα απλοί, αφού μετά τις πρώτες συστάσεις, το ζευγάρι οδηγείται σε ένα δωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι. Εκεί γδύνουν ο ένας τον άλλον και ξαπλώνουν για 30 λεπτά, ενώ σε μια μεγάλη οθόνη απέναντί τους εμφανίζονται ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν.

Μετά το πέρας του προκαθορισμένου χρόνου, καθένας από τους δύο παίκτες καλείται να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στο κρεβάτι ή να ντυθεί και να αποχωρήσει…

Naked Attraction

Ως άλλο "Ραντεβού στα Τυφλά", το Naked Attraction είναι ένα ριάλιτι, στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι ψάχνουν να βρουν το ταίρι τους και να βγουν ένα κανονικό ραντεβού... ντυμένοι.

Στο συγκεκριμένο σόου, ένας άνδρας ή μία γυναίκα επιλέγουν σύντροφο με βάση τα "εσωτερικά" τους κάλη - αυτά που βρίσκονται δηλαδή κάτω από τα ρούχα τους. Οι υποψήφιοι κρύβονται πίσω από έναν θάλαμο, κομμάτια του οποίου ανοίγουν σιγά-σιγά "φεύγουν" από κάτω προς τα πάνω, αποκαλύπτοντας πρώτα τα πόδια, μετά τα γεννητικά όργανα, εν συνεχεία το στήθος και τέλος το πρόσωπο. Στην τελευταία φάση, το "αντικείμενο" μιλάει κιόλας για να γίνει η τελική επιλογή.

Τηλεθεατές του βρετανικού σταθμού Channel 4, όπου και προβάλλεται η εκπομπή, αντέδρασαν στο Twitter σχόλια λέγοντας πως αισθάνθηκαν αηδία βλέποντας το σόου. Κάποιοι από τους παίκτες, από την άλλη, λένε πως αισθάνθηκαν πιο άνετα με το σώμα τους και τον εαυτό τους μετά από αυτήν την εμπειρία.

Ολλανδία

Αναστάτωση όμως προκάλεσε και το γερμανικό ριάλιτι με τίτλο «Ο Αδάμ αναζητά την Εύα».

Σε ένα παραδεισένιο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, ο Αδάμ ψάχνει να βρει την Εύα του. Αυτό είναι το κόνσεπτ της Ολλανδικής σειράς, στην οποία οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να κάνουν τα πάντα εντελώς γυμνοί!

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, στο παιχνίδι που ακούει στο όνομα ”Adam ZKT Eva”, δηλαδή “Ο Αδάμ ψάχνει για την Εύα”, οι διοργανωτές αφήνουν τα ζευγάρια σε διαφορετικές πλευρές του τροπικού νησιού κι αυτοί περιπλανώνται γυμνοί, έως ότου βρουν το ταίρι τους.

Όταν συναντηθούν, εξερευνούν - πάντα γυμνοί - το νησί ψάχνοντας να βρουν καταφύγιο για να περάσουν τις νύχτες και τροφή για να φάνε.

Όπως λένε οι διοργανωτές, τα ζευγάρια μπορούν να συγκεντρωθούν στο πώς θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλο «χωρίς πολυτέλειες και φορέματα».

 

 

Της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου (ggiannopoulou@star.gr)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top