Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Ο κριτής του MasterChef 2 για τους μαύρους κύκλους και τη μυρωδιά από τις τηγανιτές πατάτες!

Δε φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα του

Ο νέος κριτής του MasterChef 2, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δεν είναι άλλος ένας ατσαλάκωτος celebrity με six pack και κατάλευκο χαμόγελο.

Ο 34χρονος σεφ δε γοητεύεται από τον κόσμο της τηλεόρασης, ούτε από τους τίτλους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town, μίλησε για τον νέο του ρόλο ως κριτής, για την εποχή που ζούσε στο Λονδίνο, ενώ δε διστάζει να τσαλακώσει την εικόνα του μιλώντας για τους μαύρους κύκλους στα μάτια του.

Διαβάστε επίσης: MasterChef 2: Τα πειράγματα των κριτών και η αποκάλυψη του Κοντιζά για το 2ο μωρό που θα έρθει στη ζωή του!

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης:

Φανταζόσουν ότι 9 χρόνια μετά θα γινόσουν κριτής; (Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος  ήταν στα backstage του MasterChef)!

Δεν το είχα φανταστεί, γιατί δεν είχα φιλοδοξίες να βγω στην τηλεόραση και, παράλληλα,  το κομμάτι πίσω από τις κάμερες ήταν πάρα πολύ δημιουργικό. Δεν επιδίωξα ποτέ να γίνω τηλεοπτικός σεφ, είναι λίγο περίεργος αυτός ο τίτλος. Και γενικά δεν μπορώ να αποδεχτώ τον τίτλο του celebrity για έναν σεφ. Δεν μπορώ, ας πούμε, στο MasterChef να κάνω τον παρουσιαστή ή να ακολουθήσω έναν ρόλο.

Η  υπερέκθεση σε τρομάζει;

Έχω ζήσει την ξαφνική έκθεση με τον Γιάννη Λουκάκο, με τον οποίο ήμασταν κολλητοί, οπότε δε με ενθουσίαζει το να πηγαίνω κάπου και να με κοιτάνε. Γιατί ως άνθρωπος είμαι αγοραφοβικός. Δεν πηγαίνω σε πολυσύχναστα μέρη, ούτε χοροπηδάω στη μέση μιας πίστας. Όταν βγαίνω, κάθομαι μόνος σε μια γωνία.

Διαβάστε επίσης:Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Οι αποκαλύψεις του νέου κριτή του MasterChef 2 για Ιωαννίδη και Κοντιζά!

Ανέφερες ότι δε θέλεις να υπερκαλύπτουν τους μαύρους κύκλους σου στα γυρίσματα. Γιατί έτσι;

Κατανοώ την τηλεοπτική προέκταση της εικόνας μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό που λένε «να μη φαίνονται οι μαύροι σου κύκλοι». Αφού έχω μαύρους κύκλους, τι να κάνουμε τώρα; Το να βγαίνω στην τηλεόραση και μετά να κυκλοφορώ στον δρόμο και να λένε «α, αυτός έχει μαύρους κύκλους»  είναι πολύ πιο περίεργο. Αλλά δε θέλω να είμαι κάτι άλλο. Είμαι 1.74 με μαύρους κύκλους και μου βάζουν εκεί ένα προϊόν για να μη φαίνεται. Μάλιστα, στα γυρίσματα, συνειδητά επιλέγω να στέκομαι δίπλα σε πιο κοντούς από μένα παίκτες, βοηθάω τους φαλακρούς κλπ. για να καλύψω την αδυναμία μου. Χιουμοριστικά πάντα το κάνω, για να μην παρεξηγηθούμε. Συνειδητά, επίσης, έχω αποφύγει την παγίδα της μόδας. Στα μαγαζιά άλλωστε, δεν μπορώ να πάω να μαγειρέψω με πουκάμισο. Αφού βρομάω, ιδρώνω και μυρίζω σαν τηγανητή πατάτα. Οπότε, δεν μπορώ να κυκλοφορώ σαν κονιόρδος. Γενικά, αυτό το τέλειο που έχει η τηλεόραση δε με αφορά. Δε με απασχολεί το ατσαλάκωτο. Οι επιλογές της ζωής μου δεν είναι σ’ αυτόν τον δρόμο.

Πώς ζούσες στο Λονδίνο;

Στο Λονδίνο έδινα 590 λίρες για ένα δωματιάκι 15 τ.μ. σε μια κακόφημη περιοχή κι έμενα άφραγκος. Φαντάσου ότι πήγαινα στα Mc Donald’s, αγόραζα ένα burger κι έκλεβα χαρτιά υγείας, γιατί δεν έβγαινα. Κάποια στιγμή κλάταρα από την κούραση, κατέρρευσα και πήρα τον Λουκάκο, ο οποίος ήρθε για να μου κάνει ψυχολογική υποστήριξη και να με πείσει να κάτσω. Τελικά, πολύ αργότερα για προσωπικούς λόγους γύρισα στην Ελλάδα.