Σταμάτης Μαλέλης: χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία με όραμα

Τι ανέφερε για την οικονομική κρίση και τα κόμματα

Την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική ηγεσία με όραμα επισήμανε ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Σταμάτης Μαλέλης, μιλώντας πριν από λίγο στην Πόπη Τσαπανίδου και στην εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι «Σκάι τώρα». «Χρειάζεται μια σοβαρή πολιτική ηγεσία με όραμα. Εκτός εάν θέλουμε να φύγουμε από την κοινή αγορά, να πάμε σε κάτι άλλο, το οποίο εγώ δεν το προτείνω» τόνισε ο κ. Μαλέλης.


«Η μόνη λύση είναι η αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη… Πρέπει να γίνουν από τώρα εθνικοί σχεδιασμοί και να υπάρξει εθνική στρατηγική» ανέφερε ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και τηλεόρασης του Star.

Την πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη για συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανόνες που θα διέπουν την διοργάνωση συγκεντρώσεων, την χαρακτήρισε «σωστή» ο κ. Μαλέλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι είναι υπέρ των διαδηλώσεων. «Τίποτα δεν κερδίζουμε με το να κάνουμε μπάχαλο την πλατεία. Η αριστερή προοπτική είναι τελείως διαφορετική από το να σπας τα πεζοδρόμια» τόνισε. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Καμίνη καλό δήμαρχο.


Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star σχολίασε επίσης το γεγονός ότι τα κόμματα εξακολουθούν να λαμβάνουν υπέρογκα ποσά κρατικής επιχορήγησης μέσα σε συνθήκες κρίσης. «Όταν δεν υπάρχουν φάρμακα, όταν υπάρχει πείνα, δεν μπορούν να γίνονται εκλογές με τόσα πολλά χρήματα» ανέφερε.

Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα σημείωσε τα όσα συμβαίνουν με το ΙΚΑ: « Δεν πληρώνει το ΠΑΣΟΚ το ΙΚΑ, όταν ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ είναι και διοικητής του ΙΚΑ, δηλαδή δεν πληρώνει τον εαυτό του! Αυτά είναι αντιφατικά πράγματα και μόνο στην Ελλάδα γίνονται».


Για την ανάπτυξη της οικονομίας ο κ. Μαλέλης ανέφερε ότι για να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις θα πρέπει να υπάρξει ένα φιλικό κράτος που να στηρίζει τους επενδυτές, ενώ σχετικά με τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα ανέφερε: «Συνέχεια θα λένε ότι χρειάζονται νέα μέτρα. Τον Οκτώβριο θα ζητήσουν πάλι κι άλλα. Όσο το έλλειμμα αναπαράγεται θα έχουμε πάντοτε το ίδιο πρόβλημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top